Νέα συμφωνία-μαμούθ ύψους σχεδόν 8 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Premier League

i

©premierleague.com

Νέα συμφωνία-μαμούθ ύψους σχεδόν 8 δισ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Κώστας Τσιακλής 21:09 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:12 - 04.12.2023

Η Premier League έφτασε σε συμφωνία με το Sky Sports και το TNT Sports για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της από τη σεζόν 2025-2026. Τι αλλάζει με τους αγώνες.

Σε μια νέα συμφωνία για τα (εγχώρια) τηλεοπτικά της δικαιώματα προχώρησε η Premier League. Συγκεκριμένα η αρμόδια αρχή έφτασε σε συμφωνία με το Sky Sports και το TNT Sports και μέσω αυτής θα λάβει περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας. Η εν λόγω συνεργασία θα ξεκινήσει να είναι σε ισχύ από τη σεζόν 2025-2026. Αυτό το ποσό αποτελεί φυσικά ρεκόρ αφού «έσπασε» αυτό των 5.9 δισ. ευρώ.

Από τη συμφωνία βγαίνουν κερδισμένοι και οι τηλεθεατές στη Μεγάλη Βρετανία αφού αυξάνονται κατακόρυφα και τα παιχνίδια που θα προβάλλονται ζωντανά. Συγκεκριμένα το Sky Sports από τη σεζόν 2025-2026 θα μεταδίδει ζωντανά 215 αγώνες της Premier League, γεγονός που αυξάνει κατά 70% τις μεταδόσεις του διάσημου καναλιού μέχρι την περίοδο 2028-2029.

Από την άλλη το TNT Sports θα μεταδώσει 52 αγώνες, αυξάνοντας τους σε 267 (από τους 380) που θα προβληθούν ζωντανά. Επίσης αλλάζουν και κάποια άλλα δεδομένα στο Νησί αφού θα προβάλλονται ζωντανά όλα τα παιχνίδια που θα ξεκινούν στις 16:00 την Κυριακή ενώ live θα μεταδίδονται και οι 10 αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα αυξηθούν και οι αγώνες που θα διεξάγονται Παρασκευή και Δευτέρα.

Τιμωρείται από την FA η Σίτι για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή Χούπερ - Απέφυγε την ποινή ο Χάαλαντ
PREMIER LEAGUE

19:56 - 04.12.2023

Τιμωρείται από την FA η Σίτι για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή Χούπερ - Απέφυγε την ποινή ο Χάαλαντ

Η Μάντσεστερ Σίτι θα τιμωρηθεί από την FA για τη συμπεριφορά των παικτών της απέναντι στον διαιτητή, Σάιμον Χούπερ. Απέφυγε την ποινή ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Διευθύνων Σύμβουλος του Sky Sports, Ντάνα Στρονγκ, παραχώρησε δηλώσεις για τη σύναψη της συμφωνίας και είπε τα εξής: «Αυτό είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για τους πελάτες του Sky, οι οποίοι θα δουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των αγώνων από το πιο εμβληματικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για τη μακρά ιστορία μας με την Premier League και ανυπομονούμε να προσφέρουμε περισσότερη δέσμευση, ψυχαγωγία και καινοτομία μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το Sky είναι το αδιαμφισβήτητο σπίτι για τους λάτρεις του αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο».