Συνεχίζει το κυνήγι της Άρσεναλ η Λίβερπουλ, «πεντάρα» για τη Φούλαμ, νίκες για Μπράιτον και Μπόρνμουθ

Συνεχίζει το κυνήγι της Άρσεναλ η Λίβερπουλ, «πεντάρα» για τη Φούλαμ, νίκες για Μπράιτον και Μπόρνμουθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:36 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 06.12.2023

Χάρη στα τέρματα των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Ντομινίκ Σόμποσλαϊ, η Λίβερπουλ επικράτησε κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, για την 15η αγωνιστική της Premier League. Την ίδια ώρα νίκες πανηγύρισαν οι Φούλαμ, Μπράιτον και Μπόρνμουθ.

Η Λίβερπουλ πήρε μία σημαντική νίκη εκτός έδρας κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, χάρη στα τέρματα των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Ντομινίκ Σόμποσλαϊ, για την 15η αγωνιστική της Premier League. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 12ο λεπτό ο Τζέιμς Μακάτι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Κουίβιν Κέλεχερ τον σταμάτησε με μία εντυπωσιακή απόκρουση. 

Ωστόσο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ανέβασέ τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα να βρει δίχτυα με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Στο 37ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τρεντ-Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Ολλανδός αμυντικός με ωραίο σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 2-0 για τους «reds» διαμόρφωσε ο Ντομινίκ Σόμποσλαϊ με κοντινό πλασέ στις καθυστερήσεις. 

Με αυτή τη νίκη, η Λίβερπουλ είναι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, ενώ οι «λεπίδες» βρίσκονται στη τελευταία θέση με μόλις 5 πόντους. 

ΦΟΥΛΑΜ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ 

Την ίδια ώρα. η Φούλαμ είχε άνετο βράδυ, καθώς επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 5-0 και ανέβηκε στη 12η θέση του πίνακα με 18 βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο 30ο λεπτό ο Άλεξ Ιβόμπι εκμεταλλεύτηκε τη πάσα του Γουίλιαν και με ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στη Φούλαμ. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Αντρέας Περέιρα έδωσε στον Ραούλ Χιμένεθ και εκείνος με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα χάρη στα τέρματα των Ραούλ Χιμένεθ (54'), Άλεξ Ιβόμπι (73') και Τομ Κέρνεϊ (56') πήρε μία άνετη νίκη ενόψει της συνέχειας. 

ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ 

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Μπράιτον η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας κόντρα στη Μπρέντφορντ με 2-1. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι «γλάροι» ανέβηκαν στην 7η θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Τόμας Φρανκ παρέμεινε στην 11η θέση με 19 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 27ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπράιν Εμπεμό, ενώ τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Πασκάλ Γκρος. Το νικητήριο γκολ για την αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League πέτυχε ο Τζακ Χίνσελγουντ στο 52ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά.  

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 

Η Μπόρνμουθ πήρε μία σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0 και αύξησε τη διαφορά της από τις θέσεις του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα η ομάδα του Άντονι Ιραόλα βρίσκεται στην 15η θέση, εκεί που ισοβαθμεί με την Πάλας στους 16 βαθμούς. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 25ο λεπτό με τον Μάρκος Σενέσι, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κίφερ Μουρ με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Μπόρνμουθ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (16ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ