Τιμωρία για τους διαιτητές του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς για τον μη καταλογισμό πέναλτι

Η φάση του πέναλτι του Αντρέ Ονάνα

i

©printscreen

Τιμωρία για τους διαιτητές του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς για τον μη καταλογισμό πέναλτι

Ορέστης Καδδάς 19:51 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 16.08.2023

Τόσο ο διαιτητής όσο και οι υπεύθυνοι του VAR της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουλβς τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική, καθώς δεν καταλόγισαν καθαρή παράβαση πέναλτι υπέρ των «Λύκων».

Σάλος έχει ξεσπάσει για ακόμα μια χρονιά στην Premier League με την διαιτησία από την πρώτη κιόλας αγωνιστική εξαιτίας του μη καταλογισμού πέναλτι υπέρ της Γουλβς στο παιχνίδι της Δευτέρας (14/8) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αντρέ Ονάνα στις καθυστερήσεις του αγώνα έκανε λανθασμένη έξοδο και γκρέμισε τον Σάσα Κάλαϊτζιτς. Τόσο ο διαιτητής του ματς Σάιμον Χούπερ, όσο και ο VAR Μάικλ Σάλισμπερι αλλά και ο βοηθός VAR Ρίτσαρντ Γουέστ δεν είδαν κάποια παράβαση, κάνοντας έξαλλο τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Γκάρι Ο'Νιλ, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα για τις διαμαρτυρίες του. Εφόσον η παράβαση δινόταν όπως θα ήταν το δίκαιο η Γουλβς θα είχε τεράστια ευκαιρία να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Ολντ Τράφορντ».

Μετά την λήξη του αγώνα ο επικεφαλής των διαιτητών στη Αγγλία, Τζον Μος πήγε στα αποδυτήρια, όπου και παραδέχθηκε στη Γουλβς ότι δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ τους. 

Τη φάση είδε λάθος και ο Ερικ Τεν Χαχ:

Μετά την λήξη του αγώνα ο τεχνικός των «Κόκκινων Διαβόλων» ερωτήθηκε για τη συγκεκριμένη φάση και υποστήριξε πως: «Ο VAR είδε τη φάση και αποφάσισε να μην δώσει τίποτα. Οι δύο παίκτες της Γουλβς συγκρούστηκαν μεταξύ τους και ο Ονάνα δεν είχε καμία εμπλοκή». 

Άλλη... φάση είδε ο Τεν Χαχ: «Δεν υπάρχει συμμετοχή του Ονάνα στο πέναλτι, οι παίκτες της Γουλβς ήρθαν σε σύγκρουση» (vids)
PREMIER LEAGUE

10:24 - 15.08.2023

Άλλη... φάση είδε ο Τεν Χαχ: «Δεν υπάρχει συμμετοχή του Ονάνα στο πέναλτι, οι παίκτες της Γουλβς ήρθαν σε σύγκρουση» (vids)

Ο Έρικ Τεν Χαχ σχολίασε τη φάση, στην οποία η Γουλβς ζήτησε πέναλτι, λέγοντας πως ο Ονάνα δεν συμμετείχε και ότι δύο παίκτες των «λύκων» συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Φυσικά ο Ολλανδός δεν θα τιμωρηθεί που υποστήριξε την ομάδα του σε αντίθεση με τους τρεις διαιτητές που θα χάσουν την επόμενη αγωνιστική.