Το γράφημα της Premier League με την πορεία και τα σκαμπανεβάσματα των ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν

Έρλινγκ Χάαλαντ - Λέον Μπέιλι

i

©BeFunky

Το γράφημα της Premier League με την πορεία και τα σκαμπανεβάσματα των ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν

Κώστας Τσιακλής 12:43 - 29.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 29.05.2023

Η Premier League μέσω ενός γραφήματος παρουσίασε όλα τα σκαμπανεβάσματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Η Premier League ολοκληρώθηκε την Κυριακή (28/05) με τη διεξαγωγή της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η διοργανώτρια αρχή θέλησε μετά το φινάλε της σεζόν να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό γράφημα με την πορεία των ομάδων καθ’όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η αυλαία στην Premier League «έπεσε» την Κυριακή (28/05) με τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι πρωταθλήτρια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ να εξασφαλίζουν θέση για το Champions League ενώ Λίβερπουλ, Μπράιτον και Άστον Βίλα «μοιράστηκαν» τα εισιτήρια για Europa League και Conference League.

Την παράσταση στο φινάλε «έκλεψε» η μάχη της παραμονής με τις Έβερτον και Λέστερ να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και με τους «Toffees» να βγαίνουν νικητές. Η Premier League θέλησε να μας δείξει με ένα εντυπωσιακό γράφημα την πορεία των ομάδων καθ’όλη τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις
PREMIER LEAGUE

12:00 - 29.05.2023

Ακόμα τρία ρεκόρ για τον Χάρι Κέιν - Η απίστευτη ατυχία με τα 30+ γκολ που πέτυχε σε δύο περιπτώσεις

Ο Χάρι Κέιν πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λιντς και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην τελευταία αγωνιστική στην ιστορία της Premier League. Ο Άγγλος επιθετικός είναι και ο πρώτος που φτάνει τα 30+ τέρματα σε δύο διαφορετικές σεζόν όμως στάθηκε και στις δύο άτυχος.

Από το γράφημα αυτό μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τη σχεδόν σταθερή πορεία της Άρσεναλ στην κορυφή από την 3η αγωνιστική μέχρι 34η όπου έπεσε οριστικά από αυτήν. Άλλωστε οι «κανονιέρηδες» είναι αυτοί που έμειναν εκεί περισσότερο από όλους στην ιστορία της Premier League και δεν κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα (248 ημέρες).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να μπει ποτέ μέσα στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League ενώ εύκολα μπορεί κάποιος να δει και την κακή πορεία της Τσέλσι που βρέθηκε εκτός εξάδας από την 15η αγωνιστική. Στον αντίποδα, αποδεικνύεται με εικόνα η τρομερή αλλαγή της Άστον Βίλα με τον Ουνάι Έμερι που την έφερε από την 17η θέση στην 7η που πάει στα playoff του Conference League.

Τέλος φαίνεται ξεκάθαρα και η τεράστια μάχη που δόθηκε για την παραμονή που μέχρι ενός σημείου υπήρχαν μέσα σε αυτή τουλάχιστον οκτώ ομάδες. Στο τέλος οι σύλλογοι που δεν κατάφεραν να παραμείνουν είναι οι Λέστερ, Λιντς και Σαουθάμπτον, που όλες είχαν προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν.

Δείτε το σχετικό γράφημα: