Η Σίτι ξανάρχεται, διπλό στο Λονδίνο και -5 από την κορυφή! (0-1)

Ρίγιαντ Μαχρέζ

i

Ο Ριάντ Μαχρέζ / © Twitter

Η Σίτι ξανάρχεται, διπλό στο Λονδίνο και -5 από την κορυφή! (0-1)

Sportal newsroom 23:54 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 06.01.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σαφώς ανώτερη από την Τσέλσι, επικράτησε με 1-0 μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και μείωσε τη διαφορά στους 5 βαθμούς από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Απέδρασε με το «τρίποντο» από το Λονδίνο η Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες» πανηγύρισαν τη νίκη επί της Τσέλσι μες το «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη στο γκολ του Ριάντ Μάχρεζ (63') και πραγματοποίησαν την επιστροφή τους στις νίκες.

Έτσι, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πάτησε και με τα δύο πόδια στη δεύτερη θέση, ενώ μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στους 5 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, οι Λονδρέζοι έδωσαν συνέχεια στο αρνητικό τους σερί και έπεσαν στην 10η θέση της βαθμολογίας.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ενώ η Τσέλσι στάθηκε πολύ άτυχη καθώς μέχρι το 22ο λεπτό είδε δύο παίκτες της να τραυματίζονται και να βγαίνουν εκτός. Ο λόγος για τους Στέρλινγκ και Πούλισικ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 24', όταν ο Ζίγιες εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και ο Έντερσον του είπε όχι. Έπειτα από 9 λεπτά, απείλησαν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Χάαλαντ να πλασάρει πάνω από την εστία του Κεπά.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44' οι «μπλε» έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσουκουεμέκα να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Έντερσον και το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά και στο 51' είχαν διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά η κεφαλιά του Ακέ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Σίλβα πήρε το ριμπάουντ, όμως το σουτ του κόντραρε στα σώματα.

Ύστερα από 5 λεπτά η Τσέλσι απάντησε με τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος «άγγιξε» το γκολ με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι. 

Η Μάντσεστερ Σίτι τελικά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 63' ο Ντε Μπρόινε άνοιξε για τον Γκρίλις, εκείνος έκανε τη συρτή σέντρα στον Μαχρέζ και ο Αλγερινός άσος πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.

Στη συνέχεια οι Λονδρέζοι πίεζαν αρκετά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να χάσουν μια μεγάλη ευκαιρία στο 90+1', όταν ο Χολ αστόχησε από πολύ καλή θέση. Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και η Σίτι πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Κουκουρέγια (68’ Γκάλαχερ), Ζακάρια, Κόβατσιτς, Ζιγές (68’ Χολ), Στέρλινγκ (6’ Ομπαμεγιάνγκ, 68’ Χάτσινσον), Πούλισικ (22’ Τσουκβουεμέκα), Χάβερτς.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (46’ Ρίκο Λιούις), Στόουνς, Ακέ, Κανσέλο (46’ Ακαντζί), Ρόδρι (86’ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (59’ Μαχρέζ), Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Χάαλαντ, Φόντεν (60’ Γκρίλις).