Προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίλαν δια ποδός Μπενασέρ, 1-0 τη Νάπολι

Πανηγυρισμοί παικτών Μίλαν

i

©Print Screen

Προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίλαν δια ποδός Μπενασέρ, 1-0 τη Νάπολι

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:59 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 13.04.2023

Η Μίλαν πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Νάπολι (1-0) χάρη στο γκολ του Μπενασέρ στο 40ο λεπτό και πήρε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Η Μίλαν επικράτησε της Νάπολι στο «Σαν Σίρο» με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπενασέρ στο 40ο λεπτό και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την ερχόμενη Τρίτη (18/4, 22:00).

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι με όπλο την εξαιρετική της αμυντική λειτουργία κράτησε το μηδέν πίσω και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Με το καλημέρα η Νάπολι πίεσε ψηλά, με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Κβαρατσχέλια βρέθηκε μόνος του απέναντι σε κενή εστία, όμως το πλασέ του σταμάτησε πάνω στην γραμμή τελευταία στιγμή ο Κιάερ.

Στο 12ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Ζιελίνσκι, ο οποίος δοκίμασε το δυνατό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δήλωσε παρών κι έδιωξε εντυπωσιακά.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι σπατάλησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Λεάο, ο οποίος έκανε την κούρσα από τα αριστερά, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε άστοχα. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι εκείνη την ώρα έλεγχαν πλήρως το παιχνίδι, είχαν την υπεροχή και δεν είχαν δεχτεί άλλη φάση από τους «ροσονέρι».

Στο 40ο λεπτό η Μίλαν άνοιξε το σκορ με τον Μπενασέρ, έπειτα από μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Μπραχίμ Ντίας έκανε την κούρσα, έσπασε δεξιά για τον Λεάο, ο οποίος σέρβιρε εξαιρετικά στον Αλγερινό μέσο, με τον τελευταίο να εκτελεί υποδειγματικά για το 1-0.

 Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι άγγιξαν και το δεύτερο γκολ, το οποίο θα τους έδινε ισχυρό προβάδισμα. Ο Μπενασέρ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Κιάερ να κερδίζει τους πάντες στην εναέρια μονομαχία και να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, το σκηνικό του αγώνα έμοιαζε πολύ με το ξεκίνημα. Στο 50ο λεπτό, οι «παρτενοπέι» έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Ελμάς, ο οποίος πήρε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κβαρατσχέλια, όμως ο Μενιάν παραχώρησε σε κόρνερ με τη βοήθεια του δοκαριού.

 Στο 74ο λεπτό η Νάπολι έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ανγκισά γνώρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Ερναντέζ. Στο 87ο λεπτό ο Ντι Λορέντζο άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Μενιάν έκανε την απόκρουση κι έσωσε τον κίνδυνο, διατηρώντας το προβάδισμα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, καθώς οι Ναπολιτάνοι δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα παρά τις ευκαιρίες.

00:18 - 13.04.2023

Μίλαν-Νάπολι 1-0: Τα highlights από τη νίκη των «ροσονέρι»

Μίλαν-Νάπολι: Δείτε πως η ομάδα του Μιλάνου νίκησε 1-0 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο εγκλωβισμός του Κβαρατσχέλια από την άμυνα των «ροσονέρι» έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη νίκη της Μίλαν, καθώς ο Γεωργιανός σταρ περιορίστηκε αρκετά και δεν βρήκε τους χώρους που ήθελε.

MVP: Ο Ραφαέλ Λεάο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για ακόμη ένα ματς. Ο Πορτογάλος σταρ έχασε τη μεγαλύτερη φάση της Μίλαν, ενώ μοίρασε και μία εξαιρετική ασίστ στο γκολ του Μπενασέρ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Ισμαέλ Μπενασέρ χάρη στο γκολ που πέτυχε έγινε μόλις ο τέταρτος Αφρικανός που σκοράρει με τη φανέλα της Μίλαν στο Champions League, μετά τους Τζορτζ Γουεά, Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ και Μουντάρι.

Η ΡΕΒΑΝΣ: Το δεύτερο ματς αυτού του ζευγαριού το οποίο θα κρίνει και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη (18/4, 22:00) στο Στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».