O Xάαλαντ «καθάρισε» την Κύπρο, απίθανη ανατροπή της Μολδαβίας κόντρα στην Πολωνία του Σάντος
i

© Photo by Michael Campanella/Getty Images

O Xάαλαντ «καθάρισε» την Κύπρο, απίθανη ανατροπή της Μολδαβίας κόντρα στην Πολωνία του Σάντος

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:50 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 21.06.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε προσωπική υπόθεση το ματς της Νορβηγίας και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» την Κύπρο (3-1). Την ίδια ώρα, η Μολδαβία μετέτρεψε το 0-2 της Πολωνίας σε 3-2 και πήρε μυθική ανατροπή.

Με αρκετά γκολ ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση στα προκριματικά του Euro 2024, το βράδυ της Τρίτης (20/6). Η Κύπρος ηττήθηκε βαριά από τη Νορβηγία και σε αυτό μεγάλη ευθύνη είχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, την ώρα που η Μολδαβία πέτυχε μυθική ανατροπή κόντρα στην Πολωνία.

Αναλυτικά τα ματς της Τρίτης (20/6): 

1ος όμιλος

Σκωτία - Γεωργία (διακοπή)

Νορβηγία - Κύπρος 3-1

Η Νορβηγία έκανε ότι ήθελε κόντρα στην Κύπρο και ο λόγος πίσω από αυτό ήταν ένας και μοναδικός παίκτης. Το σκορ ήταν στο 1-0 υπερ των Σκανδιναβών μετά το γκολ του Σολμπάκεν στο 12', όταν ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε το ματς προσωπική υπόθεση, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών (56' και 60'). Το μόνο που κατάφερε η Κύπρος ήταν να μειώσει σε 3-1 - όπου ήταν και το τελικό σκορ - μετά την προσπάθεια του Κάστανου.

5ος όμιλος

Νησιά Φερόε - Αλβανία 1-3

Τα Νησιά Φερόε είχαν σύμμαχο την τύχη στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Αλβανία, αφού παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τέρμα του Μπαϊράμι, βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο 1-1 με τον Φαέρο. Μεσολάβησε ένα χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων. Όμως στο Β' μέρος, η ομάδα από τη γειτονική χώρα έκανε... πάρτι και τελικά με τους Ασλάνι και Μούτσι νίκησε με 3-1

Μολδαβία - Πολωνία 3-2

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της βραδιάς! Μόλις στο 12ο λεπτό ο Μίλικ έκανε το 0-1 και ακολούθησε το 0-2 του Λεβαντόφσκι, τα οποία έχρηζαν απόλυτο φαβορί για τη νίκη την Πολωνία. Όμως στο β' μέρος η Μολδαβία βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να φέρει το ματς «τούμπα». Ο Νικολαέσκου στο 48' έκανε το 1-2, ενώ ο ίδιος - και αφού έχει ακυρωθεί γκολ του νωρίτερα - ισοφάρισε σε 2-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπαντόγκλο στο 85'.

6ος όμιλος

Αυστρία - Σουηδία 2-0

Χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος για να αναλάβει δράση ο Μπάουμγκάρντνερ και να δώσει τη νίκη στην Αυστρία, εναντίον της Σουηδίας. Στο 81' έκανε το 1-0 και οκτώ λεπτά αργότερα ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό σκορ υπερ της εθνικής του.

Εσθονία - Βέλγιο 0-3

Με σκορ 0-3 και πρωταγωνιστή τον Ρομέλου Λουκάκου, το Βέλγιο είχε εύκολο βράδυ εναντίον της Εσθονίας. Μέσα σε δύο λεπτά (37' και 40') ο άσος της Ίντερ έδωσε διπλό προβάδισμα υπερ της ομάδας του, για να έρθει ο Μπακαγιόκο στο 90" και να «καθαρίσει» μία και καλή το ματς.

7ος όμιλος

Ουγγαρία - Λιθουανία 2-0

Η Ουγγαρία πήρε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και επικράτησε με αυτόν τον τρόπο της Λιθουανίας, στην έδρα της. Ο Βάργκα ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (32') και ο Σαλάι ήταν εκείνος που σκόραρε για το τελικό 2-0.

Βουλγαρία - Σερβία 1-1

Η Βουλγαρία ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στην Σερβία, όμως λίγο πριν το τέλος του αγώνα δέχτηκε την ισοφάριση. Στο 47ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ έκανε το 1-0, για να έρθει στο 90+7' ο Λάζοβιτς και να δώσει το «Χ» στην πατρίδα του.

10ος όμιλος

Ισλανδία - Πορτογαλία 0-1

Με τη βοήθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο και τη συνδρομή του VAR, η Πορτογαλία πήρε τελικά τη νίκη κόντρα στην Ισλανδία. Ο άσος της Αλ Νασρ πέτυχε γκολ στο 89' και εκμεταλλεύτηκε με αυτόν τον τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα της ομάδας του, μετά την κόκκινη στον Ουίλουμσον.

Βοσνία- Ερζεγοβίνη - Λουξεμβούργο 0-2

Το Λουξεμβούργο πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη, της οποία και επικράτησε με 2-0. Ο Μπόρχες Σάντσες έκανε το 0-1 στο 4ο λεπτό, ο Χατζιαχμέντοβιτς στο 56' «πέταξε» την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1 και ο Σινάνι το εκμεταλλεύτηκε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Λιχτενστάιν - Σλοβακία 0-1

Με ένα και μοναδικό γκολ, η Σλοβακία πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στο Λιχτενστάιν. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Βάβρο, ο οποίος στο 45+1' διαμόρφωσε το τελικό 0-1.