Χωρίς οίκτο και Κριστιάνο η Πορτογαλία έβαλε 9 στο Λουξεμβούργο

Γκονσάλο Ράμος - Ραφαέλ Λεάο

i

© Photo by Gualter Fatia/Getty Images

Χωρίς οίκτο και Κριστιάνο η Πορτογαλία έβαλε 9 στο Λουξεμβούργο

Ορέστης Καδδάς 23:47 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 12.09.2023

Η Πορτογαλία διέλυσε το «αγαπημένο» της Λουξεμβούργο και χωρίς τη βοήθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν τιμωρημένος, και έχοντας κάνει το 6/6 βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στα τελικά του Euro. Αυτή ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Πορτογαλίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι ασταμάτητη και από τη στιγμή που ο Ισπανός ανέλαβε τα ηνία έχει κάνει το 6/6 έχοντας συνολικό απολογισμό 24 γκολ υπέρ και μηδέν κατά. Δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα για ακόμη μια φορά απέναντι στο Λουξεμβούργο, διαλύοντάς το με 9-0, με τους Γκονσάλο Ράμος, Γκονσάλο Ινάσιο και Ντιόγκο Ζότα να πετυχαίνουν από δυο γκολ, ενώ από ένα είχε ο Ρικάρντο Όρτα, ο Ζοάο Φέλιξ και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος είχε και τρεις ασίστ. Από το ματς απουσίασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο ματς με τη Σλοβακία. Έτσι η Πορτογαλία έφτασε τους 18 βαθμούς έχοντας πέντε παραπάνω από τη δεύτερη Σλοβακία.

Την αρχή την έκανε ο Ινάσιο μόλις στο 12' με το σέντερ μπακ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να σκοράρει με κοντινή, καρφωτή κεφαλιά. Στο 18' ο Ράμος εξαπέλυσε ένα εξαιρετικό σουτ από την άκρη της περιοχής, νικώντας τον Μορίς, που έμελλε να έχει ένα βράδυ που θα θέλει να ξεχάσει. To 3-0 έκανε και πάλι ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έπειτα από πάσα του Λεάο και σουτ στο κέντρο της εστίας. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με το 4-0 του Ινάσιο και πάλι με κεφαλιά. Αυτά ήταν τα πρώτα γκολ του 22χρόνου με την Εθνική του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και ο Μπρούνο Φερνάντες στο 57' με πανέμορφη ασίστ έδωσε το 5-0 στον Ντιόγκο Ζότα που «εκτέλεσε» για 5η φορά τον τερματοφύλακα του Λουξεμβούργου. Ένα δεκάλεπτο ακριβώς μετά ήταν η σειρά του Ρικάρντο Όρτα που είχε περάσει αλλαγή να σκοράρει και να κάνει το 6-0. Το Λουξεμβούργο αδυνατούσε να βγάλει οποιαδήποτε αντίδραση και το 7-0 έγινε και πάλι από τον άσο της Λίβερπουλ. 

Στο 83' ήρθε η σειρά του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος μετά από τρεις ασίστ «αποφάσισε» και να σκοράρει και να κάνει το 8-0 με όμορφο σουτ στην κάτω δεξιά γωνία. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ζοάο Φέλιξ, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα να κάνει το 9-0. Οι Πορτογάλοι στα τελευταία λεπτά πίεσαν και για ένα 10ο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας: