Προκρίθηκε στο Euro η Κροατία - Πάρτι της Ολλανδίας κόντρα στο Γιβραλτάρ

Προκρίθηκε στο Euro η Κροατία - Πάρτι της Ολλανδίας κόντρα στο Γιβραλτάρ

Ιάσονας Τσίλης 23:53 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 22.11.2023

Η Κροατία έκανε το καθήκον της και επικράτησε 1-0 της Αρμενίας, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση της στο Euro 2024. Η Ολλανδία διέλυσε το Γιβραλτάρ με 6-0 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Ολλανδία πέρασε ένα άνετο βράδυ στο Γιβραλτάρ, επί του οποίου επικράτησε 6-0.

Γιβραλτάρ - Ολλανδία 0-6

Οι «Οράνιε» έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Euro 2024 από την προηγούμενη αγωνιστική και τη νίκη επί της Εθνικής μας, μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση.

Άνοιξαν το σκορ στο 10', με τον Φέερμαν να βρίσκει ωραία τον Στενγκς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 23', με δημιουργό ξανά τον Φέερμαν, η Ολλανδία διπλασίασε τα τέρματα της, με σκόρερ τον Βίφερ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Κολέινγκ.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο Κοπμάινερς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 για την Ολλανδία, με εξαιρετικό τελείωμα έπειτα από φανταστικό γύρισμα του Χάρτμαν.

Οι «Οράνιε» μπήκαν με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο μέρος και πέτυχαν και τέταρτο γκολ στο 50', με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Στενγκς, ο οποίος μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, πλάσαρε ιδανικά για το 4-0.

Στο 62' ο Τέζε, βρήκε τον Στενγκς, ο οποίος με φανταστικό σουτ λίγο μπροστά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Γιβραλτάρ, πετυχαίνοντας χατ τρικ και κάνοντας το σκορ 5-0.

Το τελικό 6-0 πέτυχε... άθελα του ο Χάκπο ο οποίος επιχείρησε μια σέντρα, με τη μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στα δίχτυα.

Κροατία - Αρμενία 1-0

Η Κροατία, χρειαζόταν τη νίκη απέναντι στην Αρμενία. ώστε να μην την απασχολεί τι θα γίνει στο παιχνίδι της Ουαλίας με την Τουρκία και να εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Euro 2024.

Η ομάδα του Λούκα Μόντριτς, πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, με γκολ του Μούντιμιρ με κεφαλιά στο 43', έπειτα από γέμισμα του Σόσα.

Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:37 - 21.11.2023

Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!

Η Ελλάδα έκλεισε θετικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Γαλλία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό των playoffs απέναντι στο Καζακστάν.

Οι Κροάτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και κράτησαν με άνεση το 1-0 που τους έδωσε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι θα τους αρκούσε και η ισοπαλία, αφού Ουαλία και Τουρκία ήρθαν ισόπαλες 1-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ