Αντιμέτωπος με φυλάκιση εννέα ετών για διακίνηση κοκαΐνης ο Πρόμες

Κουίνσι Πρόμες

Αντιμέτωπος με φυλάκιση εννέα ετών για διακίνηση κοκαΐνης ο Πρόμες

Πάνος Κορομηλάς 09:38 - 25.01.2024

Δεν έχουν τέλος τα μπλεξίματα για τον Κουίνσι Πρόμες, με την ολλανδική εισαγγελία να προτείνει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για την εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Το όνομα του Κουίνσι Πρόμες απασχολεί τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη για όλους τους λάθος λόγους. Ο άλλοτε εκρηκτικός χαφ του Άγιαξ και νυν της Σπαρτάκ Μόσχας, έχει εμπλακεί σε πολλές «μαύρες» υποθέσεις και μοιάζει να έχει αφήσει πίσω του τις ένδοξες στιγμές που έζησε στο ποδόσφαιρο. 

Τον Ιούλιο του 2020 και ενώ ακόμα αγωνιζόταν στον Άγιαξ, ο Πρόμες μαχαίρωσε στο πόδι ένα συγγενικό του πρόσωπο, τραυματίζοντας τον σοβαρά. Τότε, το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. 

Την ίδια περίοδο, το όνομα του είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για τη μεταφορά 1.300 κιλών κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε ένα κοντέινερ στο λιμάνι της Αμβέρσας. Από το 2021, ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη Ρωσία για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει τη σύλληψη, μιας και οι ολλανδικές αρχές δεν έχουν το δικαίωμα να τον συλλάβουν όσο παραμένει εκεί.

Όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της De Telegraaf, η ποινή του πρόκειται να είναι πολύ αυστηρή. Η Ολλανδική εισαγγελία έχει προτείνει τη φυλάκισή του για εννέα χρόνια, χωρίς μάλιστα να δίνεται η δυνατότητα αναστολής. Το μόνο που απομένει πλέον, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Φεβρουαρίου. 

Σε δύσκολη θέση αναμφίβολα βρίσκεται ο 32χρονος παίκτης, μετά από αυτή την εξέλιξη. Παρά τις επίσημες κατηγορίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του, λαμβάνει μέρος κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σπαρτάκ Μόσχας. Τη φετινή σεζόν μετρά 21 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ρωσίας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και εγκατέλειψε τον Άγιαξ για τη ρωσική ομάδα, έχει ξεπεράσει τις 235 εμφανίσεις. Ακόμη, μετρά 50 παρουσίες στην καριέρα του στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας ενώ ήταν και στην αποστολή για το Euro 2020.