Ο Απόλλωνας Λεμεσού πήρε τη ματσάρα στις καθυστερήσεις με τον Πέρετζ, επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, σπουδαία ανατροπή για την ΑΕΚ

Πανηγυρισμοί παικτών Απόλλων Λεμεσού

i

©printscreen

Ο Απόλλωνας Λεμεσού πήρε τη ματσάρα στις καθυστερήσεις με τον Πέρετζ, επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, σπουδαία ανατροπή για την ΑΕΚ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:02 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:17 - 22.12.2023

Ο Απόλλωνας Λεμεσού με το τέρμα του Ελιέλ Πέρετζ στις καθυστερήσεις πήρε τη ματσάρα κόντρα στη μαχητική Καρμιώτισσα με 4-3, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ Λάρνακας με σπουδαία ανατροπή επιβλήθηκε επί της ουραγού Δόξα Κατωκοπιάς με 2-1, ενώ ο Άρης Λεμεσού επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην ΑΕ Ζακακίου με χρυσό σκόρερ τον Γιανίκ Γκομίς.

Απόλλωνας Λεμεσού και Καρμιώτισσα μας πρόσφεραν έως τώρα το πιο θεματικό παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Η ομάδα του Άγγελου Τσολάκη πήρε τη ματσάρα στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 4-3 και ανέβηκε στην 7η θέση βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς. 

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3ο λεπτό πήρε το προβάδισμα, στην πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα. Μετά από λανθασμένο γύρισμα από τους αμυντικούς της Καρμιώτισσας στον Ανέστη, ο οποίος έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Σαγκάλ που έδωσε στον Αμπντουραχίμι και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. 

Στο 37ο λεπτό ο Σαγκάλ δημιούργησε ξανά, αφού πάσαρε στον Μάρκες, και εκείνος με τη σειρά του έκανε προσποίηση στον Χριστοφόρου και σκόραρε με σουτ μέσα από τη περιοχή για το 2-0 του Απόλλωνα. Ωστόσο η Καρμιώτισσα είχε άμεση απάντηση και με το πανέμορφο τελείωμα του Ντούμπια στο 39' μείωσε σε 1-2. 

Η Καρμιώτισσα πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος και έχασε καλές ευκαιρίες με τους Κατσαντώνη (46’), Ρόσι (61’) και Ντούμπια (65’), όμως ο Απόλλωνας βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά με τον Μαλεκκίδη στο 73ο λεπτό. 

Και πάλι όμως η Καρμιώτισσα είχε απάντηση, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα. Στο 84ο λεπτό ο Φιλιώτης ανέτρεψε τον Λουκίλι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να δείξει το σημείο του πέναλτι, μετά από παρέμβαση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντούμπια, όπου και ευστόχησε για το 2-3 των φιλοξενούμενων, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ρόσι έφερε το ματς στα ίσια. 

Όμως αυτή η ματσάρα κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, καθώς στο 90+6' ο Κρμέντσικ έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισε στον Πέρετζ και εκείνος σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 4-3 για τον Απόλλωνα. 

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ 

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ Λάρνακας ξεπέρασε το εμπόδιο της Δόξας Κατωκοπιάς στο '«Αρένα» με σκορ 2-1 και πήρε την 3η σερί νίκη της στο κυπριακό πρωτάθλημα. 

Με αυτό τη νίκη, η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς, ενώ η Δόξα παρέμεινε ουραγός με μόλις 4 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης πήραν το προβάδισμα από την άσπρη βούλα. Ο Ντιογκού ανέτρεψε τον Σκόλγκουτ μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής του αγώνα να υποδείξει την εσχάτη των ποινών εις βάρος της ΑΕΚ. Ο Ναμπί ανέλαβε την εκτέλεση, όπου και ευστόχησε για το 1-0 της Δόξας

Οι κιτρινοπράσινοι όσο κυλούσαν τα λεπτά άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο του ματς και να προσπαθούν για ισοφάριση, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Τρισκόφσκι (33’) και Γκιούρτσο (37'). Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν και «έσπασαν» την πολύ καλή άμυνα της Δόξας και έφεραν το ματς στα ίσια με το πλασέ του Γκάμα (60'). 

Μετά την ισοφάριση η ομάδα της Λάρνακας είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, με την Δόξα να κλίνεται στο μισό γήπεδο. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Τρισκόφκσι, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ασάντε που προσπάθησε να γυρίσει πίσω τη μπάλα.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΑΕΖ

Στη Λεμεσό, ο Άρης που παρά την απουσία του Αλεξέι Σπιλέφσκι από τον πάγκο του, κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη στο «Αλφαμέγα» επί της νεοφώτιστης ΑΕΖ με 1-0. 

Με αυτή τη νίκη, οι Πρωταθλητές Κύπρου σκαρφάλωσαν στην 3η θέση της κατάταξης με 32 βαθμούς, ενώ η ομάδα από το Ζακάκι παρέμεινε στην 12η θέση με 11 πόντους. 

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσε να αλλάξει τα δεδομένα με αντεπιθέσεις, όπως εκείνη στο 10ο λεπτό, η οποία έληξε άδοξα. Ο Ματόνγκο έτρεξε προς την αντίπαλη περιοχή και βγήκε σε ένα τετ-α-τετ με τον Βανά, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος κίπερ να συγκρουστεί με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΖ. Μάλιστα ο 32χρονος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 16ο λεπτό, με τον Ζάντρο να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.    

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπέγκστον έκανε τη σέντρα από τα πλάγια, ο Σαβό πήρε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζάντρο.

Λίγα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρος η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκομίς. Στο 42ο λεπτό ο Σενεγαλέζος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μαγιαμπέλα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τον Άρη Λεμεσού