Πρώτο... πυροβόλο ο Ντεσπόντοφ

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

© Intime

Πρώτο... πυροβόλο ο Ντεσπόντοφ

Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι ο πρώτος Βούλγαρος σκόρερ για το 2023.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ μπορεί να άργησε να ενσωματωθεί στο νέο του περιβάλλον, τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Βούλγαρος πλέον έχει πάρει μπρος και δείχνει πως θα αποτελέσει μια πολύτιμη μονάδα ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας της σεζόν.

Μάλιστα, ο εξτρεμ του Δικεφάλου κέρδισε ένα βραβείο που δείχνει την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Πιο συγκεκριμένα, είναι ο Βούλγαρος με τα περισσότερα γκολ στο 2023.

«Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, έχει 21 γκολ, 4 περισσότερο από τον Ιβάιλο Τσότσεφ, ο οποίος ήταν ο νικητής αυτής της μοναδικής κατάταξης πέρυσι.

Τα 11 από τα γκολ του Ντεσπόντοφ στο πρωτάθλημα ήταν με την ομάδα της Λουντογκόρετς και τα 4 με τον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας είχε μια πολύ δυνατή άνοιξη, σημειώνοντας 9 γκολ, μεταξύ των οποίων και ένα χατ-τρικ για τη νίκη με 3-2 επί της Τσέρνο Μόρε. Ο Ντεσπόντοφ έχει τρία γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το πρώτο με τη Λουντογκόρετς σκοράροντας εναντίον της Ολίμπια, ενώ με τον ΠΑΟΚ σκόραρε εναντίον της Αμπερντίν και της Ελσίνκι.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των ασίστ του, αφού για το ημερολογιακό έτος 2023 είναι 17! Έδωσε τρεις ασίστ στο εντυπωσιακό 8-1 επί της Μπότεφ και με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Κηφισιά. Παρά την μέτρια πορεία της εθνική Βουλγαρίας, ο Κιρίλ συνέχισε τις δυνατές του εμφανίσεις με τα «Λιοντάρια» με τρία γκολ – στο 2-2 με τη Σερβία, στο 2-2 με την Ουγγαρία και στο 2-0 επί της Κύπρου», αναφέρει ιστοσελίδα της Βουλγαρίας.