Πρώτος παίκτης της Τότεναμ με δύο γκολ στο «Έμιρεϊτς» ο Σον - Εντυπωσιακό στατιστικό για τον Ποστέκογλου

Σον - Ποστέκογλου

Πρώτος παίκτης της Τότεναμ με δύο γκολ στο «Έμιρεϊτς» ο Σον - Εντυπωσιακό στατιστικό για τον Ποστέκογλου

Κώστας Τσιακλής 19:03 - 24.09.2023

Ο Χιουνγκ Μιν Σον έγινε ο πρώτος παίκτης της Τότεναμ που πέτυχε δύο γκολ στο «Έμιρεϊτς». Την ίδια ώρα ο Άγγελος Ποστέκογλου ισοφάρισε μια τρομερή επίδοση και ετοιμάζεται να σπάσει το σχετικό ρεκόρ.

Ο Χιουνγκ Μιν Σον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Τότεναμ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Η αναμέτρηση με την Άρσεναλ ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2, με τον Νοτιοκορεάτη να πετυχαίνει δύο τέρματα. Κάπως έτσι ο Σον έσπασε μια κατάρα που κυνηγούσε τους παίκτες της ομάδας του τα τελευταία 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο 31χρονος έγινε ο δεύτερος παίκτης της Τότεναμ που σκοράρει δύο γκολ στην έδρα της Τότεναμ ενώ μάλιστα είναι ο πρώτος που το καταφέρνει στο «Έμιρεϊτς»! Αυτό γιατί ο τελευταίος που το είχε κάνει ήταν ο Τζον Χέντρι τον Μάιο του 1993. Τότε η Άρσεναλ όπως είναι πιθανότατα γνωστό αγωνιζόταν στο «Χάιμπουρι».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως με τα δύο του γκολ ο Σον ξεπέρασε σε τέρματα στα ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου τους Γκάρεθ Μπέιλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Τιερί Ανρί. 

Σε μια ιδιαίτερη λίστα μπήκε ο Ποστέκογλου

Τα δύο γκολ του Σον ήταν αρκετά για να καταγράψουν ακόμα ένα ιδιαίτερο στατιστικό για την Τότεναμ και πιο συγκεκριμένα για τον προπονητή της, Άγγελο Ποστέκογλου. Συγκεκριμένα οι «Σπερς» πέτυχαν τουλάχιστον δύο τέρματα και στα έξι τους πρώτα παιχνίδια στην Premier League και ο Ελληνοαυστραλός μπήκε σε μια μικρή λίστα με άλλους τρεις τεχνικούς που κατάφεραν κάτι τέτοιο. 

Στα πρώτα τους έξι ματς λοιπόν 2+ γκολ είχε σκοράρει η Τσέλσι υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Λέστερ του Γκρεγκ Σέικσπιρ. Κανείς από αυτούς δεν κατάφερε να επεκτείνει το σερί πέραν των έξι αγώνων και έτσι ο Άγγελος Ποστέκογλου θα σπάσει το ρεκόρ αν η Τότεναμ βρει δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές στο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στη Λίβερπουλ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τότεναμ στα πρώτα έξι ματς του Ποστέκογλου στην Premier League: 

Μπρέντφορντ 2-2 Τότεναμ

Τότεναμ 2-0 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπόρνμουθ 0-2 Τότεναμ

Μπέρνλι 2-5 Τότεναμ

Τότεναμ 2-1 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Άρσεναλ 2-2 Τότεναμ