Σοκ: Ο Γκιγκς από τα... δικαστήρια επιστρέφει στο ποδόσφαιρο!

Ράιαν Γκιγκς

i

© PrtScr

Σοκ: Ο Γκιγκς από τα... δικαστήρια επιστρέφει στο ποδόσφαιρο!

Πάνος Κορομηλάς 18:09 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 13.03.2024

Ο Ράιαν Γκιγκς επιστρέφει στην άμεση ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μετά από δύο χρόνια, αναλαμβάνοντας το πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου στη Σάλφορντ, ομάδα της αγγλικής League 2.

Ο Ράιαν Γκιγκς έχει γράψει τη δική του ιστορία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ποδοσφαιριστής. Από το 1991 έως και το 2014 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, μέτρησε 961 συμμετοχές με τους «κόκκινους διαβόλους», με απολογισμό 167 γκολ και 262 ασίστ. Έγινε θρύλος στο «Ολντ Τράφορντ», αγαπήθηκε όσο λίγοι και κέρδισε μια θέση ανάμεσα στους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου.

Μετά την απόσυρση του, επέλεξε να μπει ως επενδυτής στη Σάλφορντ Σίτι, μια ομάδα που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Αγόρασε το 10% των μετοχών του συλλόγου, ενώ στην συγκεκριμένη κίνηση συμμετείχαν και άλλοι πρώην παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πολ Σκόουλς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Φιλ Νέβιλ και ο Νίκι Μπατ, διαθέτουν έκαστος από 10% των μετοχών της Σάλφορντ, με το υπόλοιπο 40% να ανήκει στον Πίτερ Λιμ, επιχειρηματία από την Σιγκαπούρη.

Επομένως, η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο ως τώρα περιοριζόταν σε διοικητικό επίπεδο, με μοναδική παρένθεση την τετραετία 2018-2022, όταν και ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Πλέον όμως, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, εμπλέκεται ενεργά στο άθλημα, μέσα από την ομάδα που έχει επενδύσει.

Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στη Σάλφορντ και ηγείται της προσπάθειας του συλλόγου, για επιστροφή στις υψηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η φετινή σεζόν πάντως δεν εξελίσσεται ιδανικά ως τώρα, με την ομάδα να βρίσκεται στην 20η θέση της βαθμολογίας της League 2, σε απόσταση οκτώ βαθμών από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Τα αδέρφια Γκίγκς «σκοτώνονται» για μία γυναίκα
SPORT+

13:32 - 30.01.2024

Τα αδέρφια Γκίγκς «σκοτώνονται» για μία γυναίκα

Ο μικρός αδερφός του Ράιαν Γκιγκς, Ρόντρι παραχώρησε συνέντευξη στην οποία έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχετικά με την άσωτη ερωτική του ζωή. Μια γυναίκα φαίνεται πως αποτελεί το «μήλον της έριδος» ανάμεσα στα δύο αδέρφια..

Για την ιστορία, η Σάλφορντ βρίσκεται στην συγκεκριμένη κατηγορία τα τελευταία πέντε χρόνια και «τοποθέτηση» του Γκιγκς σε ένα τόσο σημαντικό πόστο για τη λειτουργία του συλλόγου, μαρτυρά πως υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες για την άνοδο της στα υψηλά σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.