Φαν Μπάστεν : «Είναι ανεπίτρεπτο να αρνείται ο Χράφενμπερχ την κλήση στην Εθνική»

Μάρκο Φαν Μπάστεν

i

©prtscr

Φαν Μπάστεν : «Είναι ανεπίτρεπτο να αρνείται ο Χράφενμπερχ την κλήση στην Εθνική»

Ορέστης Καδδάς 17:20 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 05.09.2023

Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν μίλησε με σκληρά λόγια για τον Ράιαν Χράφενμπερχ, ο οποίος αρνήθηκε την κλήση στην U21 της Ολλανδίας για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τη Λίβερπουλ.

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην Ολλανδία μετά την άρνηση του Ράιν Χράφενμπερχ στην κλήση U21 της Ολλανδίας με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν να είναι από τους πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου που του έχουν έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Ο Ολλανδός θρύλος που συχνά πυκνά εκφράζει χωρίς φόβο τις απόψεις του, όσο αμφιλεγόμενες και να είναι, «επιτέθηκε» στον νέο άσο της Λίβερπουλ για την απόφασή του να μην παραστεί στις υποχρεώσεις των «Νεαρών Οράνιε», καθώς ο ίδιος προτίμησε να μείνει στο σύλλογο από το Μέρσεϊσαϊντ ώστε να προσαρμοστεί πιο γρήγορα και πιο άμεσα στη νέα του ομάδα.

Ο Φαν Μπάστεν συγκεκριμένα δήλωσε σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης πως: «Ο Χράφενμπερχ αρνείται την κλήση στην εθνική της U21? Αυτό είναι απαράδεκτο. Μπορώ να καταλάβω τους λόγους του, αλλά απλά δεν το κάνεις, Είναι απαράδεκτο απέναντι στο ολλανδικό ποδόσφαιρο και στην ολλανδική ομάδα».

Φυσικά ούτε ο ομοσπονδιακός προπονητής των «Οράνιε» ήταν ικανοποιημένος με αυτήν την απόφαση λέγοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πριν τα παιχνίδια με την Ελλάδα και την Ιρλανδία: «Δεν είμαστε χαρούμενοι με την άρνηση του Ράιν Χράφενμπερχ να αγωνιστεί με τη χώρα του».

Κούμαν για την αναμέτρηση με την Ελλάδα: «Φαίνεται ότι έχουμε κάτι να διορθώσουμε και αγωνιστικά και στα αποτελέσματα»
EURO

19:48 - 04.09.2023

Κούμαν για την αναμέτρηση με την Ελλάδα: «Φαίνεται ότι έχουμε κάτι να διορθώσουμε και αγωνιστικά και στα αποτελέσματα»

Ο προπονητής της Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν μίλησε για το παιχνίδι της Ολλανδίας με την Ελλάδα στο «Φίλιπς Στέιντιουμ» και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του αγώνα.

Τέλος, ο προπονητής της U21 της Ολλανδίας, Μίχαελ Ρέιζιγκερ, αναφερόμενος στο περιστατικό αυτό είπε για τον πρώην παίκτη του Άγιαξ και της Μπάγερν Μονάχου: «Ελπίζω ότι ο Ράιν θα μάθει από αυτό». Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε εάν στις επόμενες υποχρεώσεις της Ολλανδίας θα βρίσκεται εφόσον παίζει καλά με τη Λίβερπουλ απάντησε: «Δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει ξανά κλήση για τον Ράιαν. Θα πρέπει να μάθει από αυτό».

Θυμίζουμε πως ο Χράφενμπερχ πήρε μεταγραφή στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου από την Μπάγερν Μονάχου στη Λίβερπουλ για το ποσό των 40 εκατομμυρίων συν 5 εκάτ. μπόνους.