Ράις: «Είσαι άνθρωπος που αγοράστηκε για 120 εκατ. ευρώ, δεν είναι φυσιολογικό»

Ντέκλαν Ράις

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Ράις: «Είσαι άνθρωπος που αγοράστηκε για 120 εκατ. ευρώ, δεν είναι φυσιολογικό»

Κώστας Τόπας 08:58 - 20.11.2023

Ο Ντέκλαν Ράις εξιστόρησε την πίεση που αισθάνθηκε με τη μετακίνησή του από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ, έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντέκλαν Ράις είπε ότι η μετακίνησή του στην Άρσεναλ από τη Γουέστ Χαμ του δημιούργησε πίεση κι έφτασε στο βόρειο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι ο σύλλογος περίμενε ότι θα είχε άμεσο αντίκτυπο.

Η Άρσεναλ υπέγραψε τον 24χρονο Άγγλο διεθνή μέσο τον Ιούλιο έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ, μεταγραφή ρεκόρ μεταξύ δύο βρετανικών συλλόγων, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Άστον Βίλα για τον Τζακ Γκρίλις το 2021.

«Όταν ολοκληρωνόταν η μεταγραφή, ήμουν πολύ νευρικός για τo κόστος», είπε ο Ράις στους δημοσιογράφους πριν από τον προκριματικό αγώνα της Αγγλίας με τη Βόρεια Μακεδονία για το Euro.

«Είσαι ένας άνθρωπος που αγοράστηκε για 120 εκατομμύρια ευρώ, δεν φαίνεται πολύ φυσιολογικό. Αλλά ήταν εξαιτίας αυτού που είχα κάνει στη Γουέστ Χαμ. Γι' αυτό με εκτίμησαν», σχολίασε.

«Είναι 120 εκατομμύρια ευρώ, είναι πολλά χρήματα, θα μπορούσα να καταλάβω την πίεση που συνεπάγεται. Όχι μόνο την πίεση που ασκείς στον εαυτό σου, αλλά και την προσδοκία ότι, όταν αγοράζεσαι για αυτό το ποσό, πρέπει να δουν παραστάσεις από σένα. Έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε μένα, πρέπει να δείξω γιατί μπορώ να πάω εκεί και να αλλάξω τα πράγματα», είπε.

Ο Ράις είπε επίσης ότι κατανοούσε γιατί ο συμπαίκτης του στην Αγγλία, Γκρίλις, ο οποίος κέρδισε το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν, μπορεί να δυσκολεύτηκε στην αρχή μετά τη μεταγραφή του.

🔴Baladeros LIVE: Φάκελος στόπερ στον Ολυμπιακό, Αλμέιδα α λα Μπάγεβιτς και η ημερομηνία του ντέρμπι

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο