«Ολος ο κόσμος μου έλεγε ότι ήμουν σκ@τ@», ο Ράμσντεϊλ αφηγείται τη δύσκολη άφιξή του στην Άρσεναλ

Άαρον Ράμσντεϊλ

i

PrtScr

«Ολος ο κόσμος μου έλεγε ότι ήμουν σκ@τ@», ο Ράμσντεϊλ αφηγείται τη δύσκολη άφιξή του στην Άρσεναλ

Κώστας Τόπας 15:10 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 03.08.2023

Σε ένα μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε από το «The Player's Tribune», ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντεϊλ, αφηγείται τις προσβολές και τα αρνητικά μηνύματα που έλαβε όταν πήγε στο κλαμπ του Λονδίνου πριν από δύο χρόνια.

Ο Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2021, αφού βίωσε τον υποβιβασμό δύο συνεχόμενες σεζόν, με τη Μπόρνμουθ και μετά με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η άφιξή του στο βόρειο Λονδίνο δεν ήταν και η πιο εύκολη για τον ίδιο.

Σε άρθρο που έγραψε ο ίδιος ο Ράμσντεϊλ και δημοσιεύτηκε στο «The Player's Tribune», ο Άγγλος τερματοφύλακας εξιστορεί. 

«Δεν έχω τις ίδιες ιστορίες με τα άλλα παιδιά, λέει. Έχω δει παίκτες να λένε, "Α, ναι, με κάλεσε ο Βενγκέρ." Ή για θαυμαστές που ήρθαν στο σπίτι τους για να τραγουδήσουν το όνομά τους. Αλλά η ιστορία μου; Ειλικρινά; Όταν κυκλοφόρησαν τα νέα, το μόνο πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι όλος ο κόσμος μου έλεγε ότι είμαι κουκλάκι».

Ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Άγγλος κίπερ έχει λάβει τόνους αρνητικών έως και προσβλητικών μηνυμάτων. «Μετά την προπόνηση, άνοιξα το Twitter, είδα ότι είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία της μεταγραφής μου και τα έχασα εντελώς, "Μην έρθεις στην ομάδα μας". "2 υποβιβασμοί; Φρικτός τερματοφύλακας.". Ηταν μερικά από τα σχόλια που διάβαζα».

Στην κατάθεσή του, ο Άγγλος τερματοφύλακας αποκαλύπτει επίσης ορισμένες πτυχές της ιδιωτικής του ζωής. Την ομοφυλοφιλία του αδερφού του, την αποστροφή του για την ομοφοβία, εντός και εκτός γηπέδου, και την αποβολή της συζύγου του. Μάλιστα, ο Ράμσντεϊλ αποκάλυψε την ακλόνητη υποστήριξη που έδειξε ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, η Άρσεναλ έπαιξε το ντέρμπι εναντίον της Τότεναμ, στο οποίο ο Ράμσντεϊλ επέμενε να αγωνιστεί. Μετά τη νίκη των «κανονιέρηδων» με 2-0 κόντρα στα «σπιρούνια», ο Βρετανός τερματοφύλακας χτυπήθηκε από αντίπαλο οπαδό. «Σχεδόν ένιωσα άσχημα για τον τύπο που το έκανε αυτό. Σκέφτηκα από μέσα μου πως μόνο αν με ήξερε ως άνθρωπο και ήξερε τι περνάω τώρα, δεν θα το είχε κάνει ποτέ».