Ρανιέρι: «Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, οι παίκτες μου είπαν να μείνω»

Κλαούντιο Ρανιέρι

i

© PrtScr

Ρανιέρι: «Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, οι παίκτες μου είπαν να μείνω»

Πάνος Κορομηλάς 19:26 - 16.02.2024

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι γνωστοποίησε πως ήταν έτοιμος να παραιτηθεί μετά την ήττα της Κάλιαρι από τη Λάτσιο, όμως οι παίκτες του ζήτησαν να παραμείνει, ανατρέποντας την απόφασή του.

Η Κάλιαρι, υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι δε διανύει και την καλύτερη αγωνιστική περίοδο. Μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες στη Serie A και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Λάτσιο, έχει υποχωρήσει στην 19η θέση της βαθμολογίας. 

Ο Ιταλός τεχνικός προχώρησε σε αποκαλύψεις, λέγοντας πως βρισκόταν στα πρόθυρα της παραίτησης το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, το ανακοίνωσε στους παίκτες του μετά την αναμέτρηση με τους «λατσιάλι», όμως εκείνοι τον προέτρεψαν να παραμείνει, ώστε να παλέψουν μαζί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

«Μίλησα στην ομάδα, λέγοντας πως χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ και πως θα υπέβαλα την παραίτησή μου αν το θεωρούσαν αναγκαίο.

Τα παιδιά μού είπαν ότι αυτό δεν ήταν σωστό, ότι παλέψαμε όλοι μαζί για να ανέβουμε στην Serie A και πως θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για να παραμείνουμε στην κορυφαία κατηγορία» δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Τώρα συνεχίζουμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, συμπαγείς για να φέρουμε μέχρι τέλους μία δύσκολη αποστολή αλλά όχι ακατόρθωτη. Οι παίκτες επέλεξαν να κάνουμε την απογευματινή προπόνηση και να μείνουμε όλοι μαζί σε ξενοδοχείο, πριν ταξιδέψουμε στο Ούντινε για τον αγώνα με την Ουντινέζε.

Λίγοι προπονητές είχαν τη στήριξη των παικτών τους όπως την είχα εγώ από το περασμένο Σάββατο αλλά και προηγουμένως, από τότε που ήρθα στην ομάδα».

Μουρίνιο: «Αν τιμωρήσουν τη Σίτι, μπορώ ακόμα να κερδίσω την Premier League» (vids)
SERIE A

10:22 - 16.02.2024

Μουρίνιο: «Αν τιμωρήσουν τη Σίτι, μπορώ ακόμα να κερδίσω την Premier League» (vids)

Ο πρώην προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ο πρωταγωνιστής του τελευταίου επεισοδίου του podcast του πρώην ποδοσφαιριστή Ρίο Φέρντιναντ. Ο «Special One» μίλησε για τις αμφιλεγόμενες περιόδους του σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για πολλά ακόμη θέματα της επικαιρότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρανιέρι ανέλαβε την Κάλιαρι τον Ιανουάριο του 2023, όταν αγωνιζόταν ακόμα στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Έκανε εξαιρετική δουλειά, την οδήγησε στην άνοδο, όμως φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 και η πορεία της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια της συνεργασίας  τους.