Ρανιέρι: «Θα επέστρεφα στους πάγκους μόνο για μια εθνική ομάδα, επειδή "κάηκα" λίγο στην Ελλάδα»

Κλαούντιο Ρανιέρι

i

©intime

Ρανιέρι: «Θα επέστρεφα στους πάγκους μόνο για μια εθνική ομάδα, επειδή "κάηκα" λίγο στην Ελλάδα»

Δημήτρης Χούπης 09:18 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 29.05.2024

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αφού επιβεβαίωσε θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια αναφέρθηκε κακή εμπειρία του στην Ελλάδα, μιλώντας για την πιθανότητα να επιστρέψει στους πάγκους.

Το παιχνίδι της Κάλιαρι απέναντι στη Φιορεντίνα το βράδυ της Πέμπτης (23/5) ήταν το τελευταίο του Κλαούντιο Ρανιέρι στους πάγκους. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν γνωστό ότι θα αποσυρόταν από το ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος μετά τη λήξη του αγώνα με τους «βιόλα».

Ωστόσο μίλησε και για την πιθανότητα να επιστρέψει στους πάγκους, λέγοντας ότι θα το έκανε μόνο για μια εθνική ομάδα, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια στην Ελλάδα.

«Ευχαριστώ άπαντες, ακόμα και τους παίκτες της Φιορεντίνα, για το δώρο που μου είχαν κάνει πριν από την έναρξη του ματς. Στην Φλωρεντία έμεινα τέσσερα χρόνια, συνεπώς το να τελειώσω την καριέρα μου σε ματς με την Φιορεντίνα μού έδωσε διπλή χαρά.

Νίκησαν δίκαια, για εμάς ίσως θα ήταν δίκαιη τουλάχιστον η ισοπαλία αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάναμε ένα φοβερό μισάωρο αλλά οι Μποναβεντούρα και Νίκο Γκονζάλες είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Ωστόσο, οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα μέχρι το τέλος και είμαι εντάξει», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

«Φεύγω από την Κάλιαρι και εδώ κλείνει ο κύκλος μου ως προπονητής, το έχω πει και το επιβεβαιώνω. Θα επέστρεφα σε πάγκο ομάδας μόνο με μία εθνική, επειδή κάηκα λίγο από εκείνη την εμπειρία μου με την Ελλάδα.

Έχω κλείσει όμως με τους συλλόγους. Ευχαριστώ το φίλαθλο κοινό της Κάλιαρι, τώρα είναι η στιγμή να απολαύσω τα εγγόνια μου. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους εκείνους που είχαν να πουν μία ωραία κουβέντα για μένα αυτά τα χρόνια, ήταν τιμή μου να αποτελώ μέρος του κόσμου του ποδοσφαίρου», συνέχισε μετά.