Ο Ράντονιτς προτίμησε τη Μαγιόρκα

Νεμάνια Ράντονιτς

i

© photo by Ivan Romano / Getty Images / Ideal Images

Ο Ράντονιτς προτίμησε τη Μαγιόρκα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:02 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 30.01.2024

Ο Νεμάνια Ράντονιτς, ο οποίος «ακούστηκε» για τον Ολυμπιακό, οδεύει προς La Liga.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το όνομα του Νεμάνια Ράντονιτς «έπαιξε» ζεστά για τον Ολυμπιακό, ενώ μάλιστα αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως οι δύο πλευρές βρίσκονται μία... ανάσα από την οριστική συμφωνία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί όπως όλα δείχνουν, με τον Σέρβο ποδοσφαιριστή να οδεύει προς La Liga.

Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο ίδιος πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Μαγιόρκα και να ζήσει την εμπειρία του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Όπως έγινε γνωστό, η Μαγιόρκα τα έχει βρει σε όλα με την Τορίνο και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί με κάθε επισημότητα η μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την περίπτωση του Ράντονιτς, ωστόσο το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αισίως. Να θυμίσουμε πως οι Πειραιώτες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω προσθήκες, σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. 

Το «who is who» του Ράντονιτς

Ο 27χρονος (15/02/1996) διεθνής Σέρβος εξτρέμ της Τορίνο έχει δέκα συμμετοχές φέτος με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας, με απολογισμό τρία γκολ. Ο Ράντονιτς είναι ακραίος επιθετικός που αγωνίζεται κυρίως αριστερά, αλλά χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δυο του πόδια, είναι εκρηκτικός και πολύ γρήγορος, με εξαιρετική τεχνική.

Και για αυτόν τον λόγο η περίπτωσή του έπεσε στο τραπέζι κι εξετάστηκε σοβαρά από τους Πειραιώτες.

Η Τορίνο τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή με 1,7 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2021 από την Μαρσέιγ, η οποία τον είχε παραχωρήσει στην ιταλική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από το 2022. Νωρίτερα, οι Μασαλλοί είχαν βγάλει 12 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους για να τον κάνουν δικό τους από τον Ερυθρό Αστέρα, το καλοκαίρι του 2018. Με τη φανέλα των Μασσαλών κατέγραψε 63 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και τρεις ασίστ.

Ο Ράντονιτς θεωρήθηκε από μικρός παιδί-φαινόμενο και για αυτόν τον λόγο σε ηλικία 17 ετών η Ρόμα πλήρωσε ένα εκατομμύρια ευρώ μόνο για τον δανεισμό (!) από την ακαδημία του Γκιόργκι Χάτζι στη Ρουμανία, και τον αγόρασαν με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ! Για να πάρει παιχνίδια παραχωρήθηκε στην Τσουκαρίτσκι (31 ματς, 4 γκολ, 7 ασίστ), ο Ερυθρός Αστέρας (47 ματς, 11 γκολ, 8 ασίστ) τον αγόρασε το 2018 με 3 εκατομμύρια ευρώ και αμέσως τον παραχώρησε στη Μαρσέιγ με 12 εκατομμύρια ευρώ.