«Μπλόκο» της Μαγιόρκα στη Ρεάλ. Ηττα με 1-0 για τους «μερένχες»
i

Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης / © Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

«Μπλόκο» της Μαγιόρκα στη Ρεάλ. Ηττα με 1-0 για τους «μερένχες»

Sportal newsroom 17:13 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 05.02.2023

Αδυνατώντας να γίνει όσο απειλητική έπρεπε, η Ρεάλ δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας αγώνας της La Liga, χάνοντας 1-0 από τη Μαγιόρκα. Αστόχησε σε πέναλτι ο Ασένσιο.

Κατώτερη των περιστάσεων -και σαφώς επηρεασμένη από την απουσία του Καρίμ Μπενζεμά- η Ρεάλ έφυγε με… άδειες βαλίτσες από τις Βαλεαρίδες, χάνοντας 1-0 από τη Μαγιόρκα.

Ο Ράμος έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Ρονάλντο και την Ρεάλ: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία» (vid)
LIGUE 1

13:26 - 05.02.2023

Ο Ράμος έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Ρονάλντο και την Ρεάλ: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία» (vid)

Ο Σέρχιο Ράμος κλήθηκε να επιλέξει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, τονίζοντας πως ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, έχει καταφέρει να κερδίσει επάξια αυτόν τον τίτλο.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι είχα την κατοχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο έδειξαν ανήμποροι να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Πρέντραγκ Ράικοβιτς, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Η Μαγιόρκα, αναμενόμενα ως έναν βαθμό, πήγε το παιχνίδι στο πάθος και τη δύναμη και εκμεταλλεύτηκε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές που είχε για να προηγηθεί. To χρονόμετρο βρισκόταν στο 13ο λεπτό όταν ο Ντάνι Ροντρίγκεθ επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Μουρίκι να πηδάει και να βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι, αυτή να χτυπάει και στον Νάτσο, και να καταλήγει στα δίχτυα του Λούνιν, ο οποίος πήρε την τελευταία στιγμή του Τιμπό Κουρτουά (σ.σ,: ένοιωσε ενοχλήσεις κατά το ζέσταμα) κάτω από τα δοκάρια.

Η Ρεάλ συνέχιζε να πιέζει για να βρει την ισοφάριση, όμως παρότι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με κατοχή που έφτανε στο 70% δεν κατάφερε να έχει ούτε σουτ εντός στόχου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος. Συνολικά οι «μερένχες» επιχείρησαν 20 τελικές, όμως μόνο μία βρήκε τον στόχο!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ρεάλ… να θέλει αλλά να μην μπορεί. Μονότονο το παιχνίδι της, με τους χαφ και τους αμυντικούς να ψάχνουν μόνιμα στην αριστερή πτέρυγα τον Βινίσιους. Στη μία φορά που βγήκε κάτι καλό από εκεί, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Μαγιόρκα, «τσίμπησε» την μπάλα με αποτέλεσμα να ανατραπεί από τον Πρέντραγκ Ράικοβιτς.

Απόντος του Μπενζεμά, την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε o Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος όμως είδε τον Σέρβο τερματοφύλακα να πέφτει στην αριστερή γωνία και να πετάει την μπάλα σε κόρνερ. Ακολούθησαν συνθήκες ασφυκτικής πίεσης για την άμυνα της Μαγιόρκα, ωστόσο η Ρεάλ δεν μπόρεσε να βρει πολλές «καθαρές» ευκαιρίες.

Η πιο απειλητική στιγμή που είχε, μετά το πέναλτι, καταγράφηκε στο 87’, όταν ο Μαριάνο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Κάπως, έτσι το 1-0 υπέρ της Μαγιόρκα έμεινε ως το φινάλε, με τη Ρεάλ να μην κατορθώνει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα πρώτη φορά σε φετινό εκτός έδρας παιχνίδι για την La Liga, και να παραμένει στο -5 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.