Η Ρεάλ ανανέωσε και με Καμαβινγκά μέχρι το 2029 και ρήτρα 1 δισ. ευρώ

Εντουάρντο Καμαβινγκά

i

RealMadrid

Η Ρεάλ ανανέωσε και με Καμαβινγκά μέχρι το 2029 και ρήτρα 1 δισ. ευρώ

Κώστας Τόπας 15:18 - 07.11.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την ανανέωση του Εντουάρντο Καμαβινγκά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2029. Έτσι, ο Γάλλος εντάσσεται στις περιπτώσεις των Βινίσιους Τζούνιορ και Ροντρίγκο, των οποίων οι παρατάσεις συμβολαίων ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Και στις τρεις περιπτώσεις, η ρήτρα αποδέσμευσης ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έφτασε στη Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής αγοράς του 2021. Οι Μαδριλένοι «χτύπησαν» όταν λίγοι το περίμεναν και έβγαλαν 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ρεν, το κλαμπ όπου μεγάλωσε ο Γάλλος μέσος, ο οποίος έφτασε στο «Μπερναμπέου» σε ηλικία 18 ετών.

Στην πρώτη του σεζόν με τα «λευκά», κέρδισε το πρωτάθλημα και το Champions League, αποτελώντας καθοριστικό στο μονοπάτι των επιτυχιών της Ρεάλ Μαδρίτης. Με την οδήγησή του στο κέντρο του γηπέδου ενίσχυσε την Ρεάλ σε κρίσιμες καταστάσεις, επιτρέποντας στον Καμαβινγκά να κερδίσει μια θέση στις καρδιές των φιλάθλων της Μαδρίτης.

Με την κατάκτηση του Copa del Rey την περασμένη σεζόν, ο Καμαβίνγκα ολοκλήρωσε την πλήρη λίστα των τίτλων ως παίκτης της Μαδρίτης, ένα ρεκόρ που περιλαμβάνει, εκτός από το πρωτάθλημα και το Champions League που αναφέρθηκαν ήδη, το Ισπανικό και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και τον Κόσμο Συλλόγων.

Ο Καμαβινγκά έχει τώρα 114 παιχνίδια για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα οποία προστίθενται στα 88 που έπαιξε στη Ρεν όταν ήταν μόλις έφηβος. Επιπλέον, είναι διεθνής με τη γαλλική ομάδα,  με την οποία έχει παίξει 12 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και ο τελικός του τελευταίου Μουντιάλ στο Κατάρ, στον οποίο ήταν καθοριστικός.

Η ανανέωσή του με την Ρεάλ έρχεται μετά από αυτές των Βινίσιους και Ροντρίγκο. Και στους τρεις ποδοσφαιριστές μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης 1.000.000.000 ευρώ!