Η Ρεάλ έπαιξε σαν «βασίλισσα» και κατέκτησε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία της

Πανηγυρισμοί παικτών Ρεάλ Μαδρίτης

i

©Glomex

Η Ρεάλ έπαιξε σαν «βασίλισσα» και κατέκτησε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία της

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:57 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 01:38 - 07.05.2023

Με κορυφαίο τον Ροντρίγκο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Οσασούνα με 2-1 στην Ανδαλουσία και πανηγύρισε την κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου στην ιστορίας της.

Με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Οσασούνα με 2-1 στην Ανδαλουσία και κατέκτησε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία της.  

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2' με τον Ροντρίγκο. Συγκεκριμένα μετά από την τρομερή ατομική ενέργεια του Βινίσιους Τζούνιορ από τα αριστερά γύρισε στην καρδιά της περιοχής, όπου βρήκε τον Ροντρίγκο και εκείνος  με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

 Στο 25' η «βασίλισσα» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο ματς με τον Καρίμ Μπενζεμά. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέχισε να πιέζει και να έχει την κατοχή, όμως και η Οσασούνα είχε τις ευκαιρίες τις, δίχως όμως κάποια να απειλήσει την εστία του Κουρτουά. Έτσι με αυτό τρόπο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 για τους Μαδριλένους. 

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι, με την Οσασούνα να φέρνει την αναμέτρηση στα ίσια. Στο 58' ο Λούκας Τόρο με καταπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη στο ματς, καθώς στο 70' ο Ροντρίγκο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «μερένγκες». Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ (2-1) του αγώνα με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να κατακτάει για 20ή φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ισπανίας.