Τι γίνεται με το θρυλικό «9» στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Τι γίνεται με το θρυλικό «9» στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:27 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:27 - 20.06.2023

Μετά το «αντίο» του Καρίμ Μπενζεμά, η φανέλα με το μυθικό «9» δεν έχει κάτοχο στη Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Είναι πιθανό, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η Ρεάλ Μαδρίτης να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της χωρίς το νούμερο «9» στην ενδεκάδα. Ένα θρυλικό νούμερο που άφησε ο Καρίμ Μπενζεμά όταν πήγε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ. Και από τότε δεν έχει ιδιοκτήτη.

Οι Μαδριλένοι θα μπορούσαν να το έχουν δώσει στον Χοσελού, που ήταν και στο παρελθόν παίκτης της ομάδας και το είχε φορέσει στις ακαδημίες, όμως την Τρίτη (20/6) στην επίσημη παρουσίαση του από τον σύλλογο εμφανίστηκε με το «14», το οποίο είχε μείνει ελεύθερο από την αποχώρηση του Κασεμίρο.

Από τους υπόλοιπους παίκτες κανένας δεν φαίνεται να έχει την πρόθεση να αλλάξει νούμερο στη φανέλα του, οπότε, όπως όλα δείχνουν το «9» θα μείνει ελεύθερο μέχρι νεωτέρας. Ένας αριθμός που διακρίνει τους θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης...

Ένας αριθμός, μία τεράστια ιστορία!

Πρόκειται για έναν... λευκό μύθο. Όταν οι παίκτες φορούσαν ακόμα νούμερα από το 1 έως το 11 στο ποδόσφαιρο, αυτός ο αριθμός τοποθετήθηκε στους βωμούς από τον Αλφρέντο ντι Στέφανο, αλλά και τους Ραμόν Γκρόσσο και Σαντιγιάνα, με τον τελευταίο να είναι το μακροβιότερο εννιάρι στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Μπενζεμά.

Ωστόσο, η ιστορία αυτού του αριθμού συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. Ούγκο Σάντσεθ, Ζαμοράνο, Ρονάλντο Ναζάριο, Μοριέντες και φυσικά Κριστιάνο Ρονάλντο (για έναν χρόνο) ήταν κορυφαίοι παίκτες που... μάγεψαν με τον εν λόγω αριθμό στην πλάτη τους, ενώ ο τελευταίος ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το... κουβάλησε για 14 χρόνια.

Μήπως μένει στην ντουλάπα για τον εκλεκτό;

Είναι σχεδόν δεδομένο πως στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι να κάνει δικό της τον Κιλιάν Εμπαπέ. Απ' ότι φαίνεται κι εκείνος αυτό θέλει, αφού φέρεται να μην έχει καμία πρόθεση να ανανεώσει τη συνεργασία του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, ο Γάλλος σούπερ σταρ τόνισε ότι θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του, με τους Παριζιάνους όμως να μην θέλουν να τον χάσουν ως ελεύθερο.

Εριξε μαύρη πέτρα πίσω του ο Μπενζεμά και σταμάτησε να ακολουθεί την Ρεάλ στα social media
REST OF THE WORLD

10:51 - 20.06.2023

Εριξε μαύρη πέτρα πίσω του ο Μπενζεμά και σταμάτησε να ακολουθεί την Ρεάλ στα social media

Μόλις δύο εβδομάδες αφότου άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη σαουδαραβική ομάδα Αλ-Ιτιχάντ, ο Καρίμ Μπενζεμά σταμάτησε να ακολουθεί τον ισπανικό σύλλογο στα social media, χωρίς εξηγήσεις.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απ' ότι φαίνεται το καλοκαίρι θα μας απασχολήσει πολύ αυτό το... σήριαλ. Όπως και να 'χει πάντως, φημολογείται έντονα ότι το «9» μένει στην ντουλάπα μέχρι να φτάσει ο εκλεκτός στη Μαδρίτη, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ. Θα γίνει φέτος; Θα γίνει του χρόνου; Όποτε και να γίνει το «9» θα τον περιμένει...