Λατρεία για τον Ζιντάν στο «Μπερναμπέου» - Φόρεσε ξανά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και μάγεψε (vid)

Λατρεία για τον Ζιντάν στο «Μπερναμπέου» - Φόρεσε ξανά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και μάγεψε (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:44 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 23.03.2024

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με την Πόρτο.

Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Αυτή τη φορά ως… παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής της «Βασίλισσας» το Σάββατο αντιμετώπισε την Πόρτο στο πλαίσιο φιλανθρωπικού. Στα 51 του χρόνια σκόρπισε στιγμές μαγείας και το κοινό της Ρεάλ τον αποθέωσε.

Ο Ζιντάν, λοιπόν, εμφανίστηκε στο θρυλικό γήπεδο, ώστε ν’ αγωνιστεί στην 11η έκδοση του «Corazon Classic Match», ενός φιλανθρωπικού αγώνα που διοργανώθηκε από το ίδρυμα της Ρεάλ Μαδρίτης, τα κέρδη του οποίου θα διατεθούν για την καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης, αλλά και για κοινωνικά και αθλητικά έργα.

Ο Ζιντάν είχε συμπαίκτες αθλητές που έγραψαν ιστορία με τον σύλλογο, όπως οι Ραούλ, Φίγκο, Κασίγιας, Ρομπέρτο Κάρλος. Στο γήπεδο, μάλιστα, βρέθηκαν 70.000 θεατές! Το χειροκρότημα για τον Ζιντάν έδειξε ότι ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» του 1998, εξακολουθεί να έχει μεγάλη δημοτικότητα.

Ο ίδιος έκανε διάφορα μαγικά με τη μπάλα και καταχειροκροτήθηκε στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και στην προθέρμανση. Φυσικά υπήρξε ενθουσιασμός όταν ανακοινώθηκε το όνομά του. Ήταν φανερό από τις κινήσεις του ότι ακόμα και στα 51 του χρόνια, δεν έχει χάσει τίποτα από το μαγικό άγγιγμα στη μπάλα.

Τα κοντρόλ του, οι πάσες του... όλα αποπνέουν φινέτσα και κλάση. Έπαιξε 40 λεπτά μέχρι ν’ αντικατασταθεί, ενώ ο ίδιος κατά την αποχώρησή του σχολίασε στο Real TV:

Απολαύστε τον Ζιντάν

«Υπάρχει το ίδιο άγγιγμα, αλλά δεν κινούμαι πια με τον ίδιο τρόπο. Οι παίκτες της Πόρτο είναι σχεδόν όλα δέκα χρόνια νεότεροι. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Γι’ αυτό ήρθε ο κόσμος εδώ. Είναι σημαντικό ημέρα για τις οικογένειες και τους ανθρώπους που παλεύουν με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση. Τους σκεφτόμαστε, είναι σημαντικό».

Μετά τη Μαδρίτη, θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει και το γαλλικό κοινό. Στις 14 Μαϊου, ο Γάλλος θα συμμετάσχει σε έναν αγώνα με την Μπορντό, μία από τις ομάδες που αγωνίστηκε. Θα παίξει κόντρα στη «Variétés», για να γιορτάσει τα 100 χρόνια του σταδίου Chaban-Delmas. Εκεί έπαιξε με τη Μπορντό, ενώ ξεκίνησε και την πορεία του στην εθνική Γαλλίας σ’ ένα ματς το καλοκαίρι του 1994 κόντρα στην Τσεχία.