Η Ρεάλ Μπέτις νίκησε τη Ράγιο Βαγιεκάνο και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη

Πανηγυρισμοί παικτών Ρεάλ Μπέτις

i

© Aitor Alcalde/Getty Images

Η Ρεάλ Μπέτις νίκησε τη Ράγιο Βαγιεκάνο και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:52 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 16.05.2023

Η Ρεάλ Μπέτις επικράτησε εντός έδρας με 3-1 κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, για την 34η αγωνιστική της La Liga και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη για την επόμενη χρονιά..

Αγκαλιά με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι η Ρεάλ Μπέτις, η οποία επικράτησε στην Ανδαλουσία με 3-1 κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, για την 34η αγωνιστική της La Liga. 

Πλέον η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 55 βαθμούς, ενώ η Βαγιεκάνο παρέμεινε σταθερά στην 11η θέση της κατάταξης με 46 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι άρχισαν με ιδανικό τρόπο το παιχνίδι, καθώς άνοιξαν το σκορ στον αγώνα μόλις στο 5'. Συγκεκριμένα ο Γιουσούφ Σαμπαλί με καταπληκτικό σουτ έξω από τη περιοχή έκανε το 1-0 για την Μπέτις

Η ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι δεν σταμάτησε να πιέζει καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο ματς με τον Αγιόζε Πέρεζ. 

Στο 44' μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γουίλιαν Ζοσέ βρήκε μέσα τη περιοχή τον Ισπανό και εκείνος με πλασέ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Κάπως έτσι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0.  

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο σκορ με τον Σάντι Κομεσάνια στο 57', όπου από το σημείο του πέναλτι με μια δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για τη Ράγιο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μπόρχα Ιγκλέσιας με σουτ μέσα από τη περιοχή.