Καταιγιστική η Μονακό απέναντι στη Ρεμς, νίκησε 3-1 και έπιασε κορυφή
i

©printscreen

Καταιγιστική η Μονακό απέναντι στη Ρεμς, νίκησε 3-1 και έπιασε κορυφή

Ιάσονας Τσίλης 23:52 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 07.10.2023

Η Μονακό συνεχίζει την εξαιρετική φετινή της πορεία στη Γαλλία, με νέο «θύμα» τη Ρεμς, την οποία κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και ανέβηκε στην κορυφή της Ligue 1.

Ρεμς και Μονακό τέθηκαν αντιμέτωπες για την 8η αγωνιστική της Ligue 1.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 11' για τους γηπεδούχους. Ο Νακαμούρα βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο αστόχησε, με τον Φίλιπ Κον να αποκρούει εξ επαφής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Σμετ απείλησε για τους γηπεδούχους αλλά το τελείωμα του ήταν αρκετά άστοχο. Ο αγώνας είχε ρυθμό, με τη Ρεμς να κυριαρχεί στο πρώτο 20λεπτο.

Όσο περνούσε η ώρα, η Μονακό άρχισε να μπαίνει σιγά - σιγά στο κλίμα του παιχνιδιού. Δεν είχε κάποια μεγάλη φάση μέχρι το 40', αλλά έφτανε στην περιοχή του Ντιουφ με αξιώσεις.

Αυτό άλλαξε στο 42', όταν μετά από ωραία αντεπίθεση και γύρισμα του Ντιατά, ο Τζέικομπς πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση και άνοιξε το σκορ για τη Μονακό.

Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν καν τη συμπλήρωση του 46ου λεπτού, ο Μπαλογκάν σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα, παγώνοντας άπαντες στο γήπεδο της Ρεμς. Ο παίκτης της Μονακό δεν πανηγύρισε, ως ένδειξη σεβασμού στην ομάδα που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν.

Η Μονακό, με το πόδι πατημένο στο γκάζι, πέτυχε και τρίτο τέρμα τέσσερα λεπτά αργότερα με τον αρχηγό της, Μπεν Γεντέρ να γίνεται αποδέκτης μια εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας και να ευστοχεί με κοντινή κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κέρδισαν πέναλτι στο 57΄, με τον Τεούμα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να μειώνει σε 3-1.

Ο Μπεν Γιεντέρ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 66', όμως το τελείωμα του, έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω από την εστία του Ντιούφ.

Οι Μονεγάσκοι κράτησαν το υπέρ τους 3-1 μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μια νίκη που τους στέλνει στην κορυφή της Ligue 1, ένα βαθμό πάνω από τη Νις.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η επόμενη (9η) αγωνιστική της Ligue 1

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά καμία ποινή για άσο της Ρεν – Ανακοίνωση των Γάλλων για επεισόδια στη Βιγιαρεάλ
LIGUE 1

18:00 - 07.10.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά καμία ποινή για άσο της Ρεν – Ανακοίνωση των Γάλλων για επεισόδια στη Βιγιαρεάλ

Ο βασικός αμυντικός χαφ της Ρεν, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Europa League, Μπαπτίστ Σανταμαρία κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, αλλά δεν υπήρξε ποινή από το δικαστήριο.