Γιοβάνοβιτς: «Κάθε λάθος σε τέτοια ματς μπορεί να είναι μοιραίο, πρέπει να έχουμε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία»
i

© Intime

Γιοβάνοβιτς: «Κάθε λάθος σε τέτοια ματς μπορεί να είναι μοιραίο, πρέπει να έχουμε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία»

Βασίλης Μοιρώτσος 19:22 - 08.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 08.11.2023

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ρεν για το Europa League.

Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ρεν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη και να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία σε σχέση με το πρώτο ματς.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Περιμένουμε μια ίδια ομάδα. Έχει ίδιο αγωνιστικό στυλ και προφίλ και στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Είναι μια ομάδα που θέλει να τρέξει στο γήπεδο, να πιέζει, να έχει ρυθμό. Που φτάνει τον αντίπαλο στο υψηλότερο όριό του απ' όλες τις πλευρές. Θα είναι παρόμοιο παιχνίδι όπως και το προηγούμενο που παίξαμε».

Τι πρέπει να γίνει σε σχέση με το πρώτο ματς; «Είχα τονίσει πολλές φορές ότι ειναι πολύ δύσκολο να αλλάζει μια ομάδα το στυλ παιχνιδιού. Ανεξαρτήτως αν τα παιχνίδια είναι πρωταθλήματος ή Ευρώπης. Είχε πολύ καλό ρυθμό το προηγούμενο ματς. Φάνηκε ότι μεσοεπιθετικά και οι δύο είχαν να παρουσιάσουν πολλά πράγματα. Μεσοεαμυντικά ήταν ανασφαλείς. Είναι ιδανικό σενάριο να μπορείς να κρατήσεις έναν υψηλό ρυθμό μέσα στο παιχνίδι, αλλά μέσα απ' αυτόν τον ρυθμό να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι. Εϊναι η Ρεν μια ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτά τα κενά. Κάθε λάθος σε τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να είναι μοιραίο. Με την εξέλιξη των πραγμάτων στον όμιλο έχουμε άλλα τρία παιχνίδια και πρέπει και στα τρία ματς να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από εντός ή εκτός έδρας. Πρέπει να έχουμε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και να ειμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τον καιρό και την αναγκαιότητα της νίκης: «Ετσι κι αλλιώς η φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα δε χτίζεται στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά στο πρωτάθλημα. Και αυτή δεν μπορεί να αλλάξει και δε θέλω να αλλάζει στα ευρωπαϊκά ματς που έχουμε. Μέχρι τώρα όσον αφορά τον τρόπο σκέψης μας ήταν ίδιος και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα. Εντός και εκτός έδρας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε ή να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό απ' αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Τα ευρωπαϊκά ματς έχουν πιο υψηλό ρυθμό και πιο απαιτητικά σε κομμάτι έντασης. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και πρέπει να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα. Το επίπεδο είναι πολύ πιο υψηλό. Οσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, είναι διαφορετικές αλλά θα προσαρμοστούμε σε αυτές. Ξεχάσαμε πως είναι όλοι μας αυτές οι μέρες, το κρύο, η βροχή. Είμαστε τυχεροί που είμαστε στην Ελλάδα με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε εκεί».

Για τη συνθήκη με τη Μακάμπι και πως επηρεάζει τον όμιλο: «Ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί. Δεν σκέφτομαι καθόλου αυτό το θέμα. Με σοβαρότητα αντιμετωπίσαμε και τη Μακάμπι όταν ήμασταν στο Ισραήλ, με σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουμε και τα επόμενα τρία ματς. Έχουμε ένα καλό γκρουπ, το ξέραμε από την αρχή ότι είναι τρεις πολύ καλές ομάδες. Που εδώ και χρόνια είναι στην Ευρώπη. Αυτό που μας έχει δείξει έως τώρα ο όμιλος είναι ότι ήταν πολύ κλειστά παιχνίδια. Καλά ανταποκριθήκαμε, σε κάποια ματς καλύτερα, σε άλλα μπορεί ο αντίπαλος να ήταν καλύτερος. Καλές οι εμπειρίες μας και δεν έχω κανέναν λόγο να σκεφτώ ότι ανεξαρτήτως του προγράμματος που υπάρχει μέχρι το τέλος, δε θα ειμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είμαστε και θα επιζητούμε αποτέλεσμα παντού για να εξαρτάται από εμάς το τι θα κάνουμε».

Για τον Χουάνκαρ: «Ο Χουάνκαρ αυτές τις τελευταίες δύο μέρες έρχεται στο αθλητικό κέντρο αλλά δεν είναι σε φάση να κάνει προπόνηση. Προσπάθησε μία μέρα να τρέξει και δεν μπορούσε δυστυχώς. Ίσως τον γύρισε λίγο πίσω. Δεν έχει ξεκινήσει καν να τρέχει. Είναι σε φάση που είναι περισσότερο προσαρμογής. Να έρχεται, να περπατήσει λίγο, να βγει έξω από το σπίτι. Εύχομαι στη διακοπή να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα. Χαίρομαι που με ρωτήσατε. Ξεχάσαμε ότι υπήρχε ένας παίκτης μας που δεν μπορεί καν να προπονηθεί. Δεν έχει κάνει ούτε μία προπόνηση με την ομάδα, δε συμμετέχει ούτε σε μία άσκηση».

Για την πίεση: «Όλοι μας έχουμε μόνιμη πίεση. Αφού θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Δεν είναι κάτι ξένο. Η διαχείριση πίεσης είναι φυσιολογική σε όλες τις ομάδες. Μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη πριν ξεκινήσει το ματς. Όταν ξεκινήσει αυτό εξαφανίζεται. Πιθανόν η Ρεν λόγω αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα έχει μεγάλη πίεση, αλλά είναι κάτι συνηθισμένο για όλους μας. Και για εμάς είναι σημαντικό ματς γιατί μετά την ήττα στο προηγούμενο ματς η Ρεν έχει πλεονέκτημα, άρα η πίεση είναι κάτι που ενώνει αυτούς που πάντα ψάχνουν κάτι περισσότερο από τον εαυτό τους. Βασιζόμαστε στους στόχους που έχουμε εμείς και όχι στον αντίπαλο».