Πήρε το ντέρμπι με τη Λάτσιο η Ρόμα

Πήρε το ντέρμπι με τη Λάτσιο η Ρόμα

Sportal newsroom 20:56 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 06.04.2024

Η Ρόμα πήρε το Derby della Capitale, επικρατώντας της Λάτσιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαντσίνι (42'). Βασικός ξανά για τους «λατσιάλι» ο Χρήστος Μανδάς.

Βάφτηκε «τζαλαρόσι» το «Derby della Capitale»! Η Ρόμα πανηγύρισε τη νίκη επί της Λάτσιο με 1-0 στο «Ολίμπικο για την 31η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος με το γκολ του Μαντσίνι (42') και πήρε την εκδίκηση της από την «αιώνια αντίπαλο» της για τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πριν λίγους μήνες.

Πλέον η ομάδα του Ντε Ρόσι έφτασε τους 55 βαθμούς και στο -2 από την 4η Μπολόνια, ενώ η ομάδα του Τούντορ έμεινε στην 7η θέση και τους 46 βαθμούς.

Φυσικά, η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική στο γήπεδο της πρωτεύουσας, με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να μην σταματούν να φωνάζουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μπήκαν πιο δυνατά, αλλά οι «τζαλαρόσι» στη συνέχεια ήταν καλύτεροι και μετά από κάποιες ευκαιρίες, ήρθε το γκολ στο 42', όταν ο Μαντσίνι με μία κεφαλιά νίκησε τον Μανδά για το 1-0.

Και στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έψαχναν το δεύτερο γκολ, για να «κλειδώσουν» τη νίκη και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 54', με τον Ελ Σαραουί να σημαδεύει το δοκάρι. Όσο κυλούσε ο χρόνος η Λάτσιο ανέβαζε στροφές και ανέβαινε πιο ψηλά, προκειμένου να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 31ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (32ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ