Ο... κακός χαμός εξώ από το «Ολίμπικο» πριν το Ρόμα - Λάτσιο: Συμπλοκές οπαδών και παρέμβαση αστυνομίας με δακρυγόνα (vid)

Τα επεισόδια στη Ρώμη

i

© PrtScr

Ο... κακός χαμός εξώ από το «Ολίμπικο» πριν το Ρόμα - Λάτσιο: Συμπλοκές οπαδών και παρέμβαση αστυνομίας με δακρυγόνα (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:32 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 06.04.2024

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο ξεκίνησε νωρίτερα, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να δίνουν τη δική τους... μάχη.

Οι οπαδοί της Ρόμα και της Λάτσιο συγκρούστηκαν για ακόμη μία φορά, λίγες ώρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι!

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν σήμερα (6/4) στις 19:00, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Serie A, ωστόσο η «μάχη» έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα...

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα «Sportmedasiet», στις 09:30 το πρωί σημειώθηκε μεγάλη ένταση κοντά στο γήπεδο, καθώς 200 οπαδοί των λατσιάλι και 100 των τζαλορόσι ήρθαν αντιμέτωποι, με την παρέμβαση της αστυνομίας να είναι άμεση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα οι καραμπινιέρι κατέφυγαν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ ένας φίλος της Ρόμα συνελήφθη.

Σκηνές χάους κι άγρια επεισόδια στην Κροατία - Οπαδοί της Χάιντουκ κυνήγησαν τους παίκτες της Ντίναμο Ζάγκρεμπ! (vid)

Θυμίζουμε πως λίγα 24ωρα πριν σημειώθηκαν ξανά άγρια επεισόδια από οπαδούς, αυτήν τη φορά στην Κροατία.

Στο ντέρμπι Χάιντουκ Σπλιτ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, η ένταση ανέβηκε και ακολούθησε ο... κακός χαμός. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, σε ένα γήπεδο κατάμεστο από αντίπαλους οπαδούς προηγήθηκαν στο 15' με τον Κουλένοβιτς. Η ομάδα του Γιακίροβιτς, που πριν λίγο καιρό αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Europa Conference League, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.

Σε κάθε περίπτωση, πήρε τη νίκη με 1-0 και πέρασε στον τελικό, όπου στις 15 Μαϊου θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα.

Οι οπαδοί της Χάιντουκ, ωστόσο, δεν... άντεξαν τον αποκλεισμό από τη μισητή αντίπαλο, μέσα στην έδρα τους. Με το τελευταίο σφύριγμα εκατοντάδες οπαδοί χούλιγκανς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς τους παίκτες της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν αμέσως προς τα αποδυτήρια κι έτσι γλίτωσαν από τους μανιασμένους οπαδούς. Εκείνη την ώρα επενέβησαν οι αστυνομικοί και υπήρξαν τρομερές συγκρούσεις με τους χούλιγκανς.

Καθίσματα, βεγγαλικά, λοστοί, μπουκάλια, πέτρες, ακόμα και ρόπαλα εκτοξεύθηκαν προς τις δυνάμεις της αστυνομίας. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν κι εκτός γηπέδου με φωτιές σε κάδους σκουπιδιών. Το Σπλιτ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ έμοιαζε με εμπόλεμη ζώνη.