Το γράμμα του Ροναλντίνιο στον νεότερο εαυτό του - η αναφορά στον Μέσι
i

Ροναλντίνιο - Μέσι / ©intime

Το γράμμα του Ροναλντίνιο στον νεότερο εαυτό του - η αναφορά στον Μέσι

Sportal newsroom 09:09 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 09.02.2023

Ο Ροναλντίνιο με ένα γράμμα γύρισε λίγα χρόνια πίσω και μίλησε στον νεότερο εαυτό του και αναφέρεται και στον Λιονέλ Μέσι.

Ο Ροναλντίνιο ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε αρκετές ομάδες όπως η Γκρέμιο, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν, αλλά και άλλες ομάδες της Βραζιλίας. Εκεί όμως που ο κόσμος τον θυμάται είναι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο Βραζιλιάνος με τους «μπλαουγκράνα» σε 145 εμφανίσεις σκόραρε εβδομήντα γκολ, ενώ παράλληλα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ομάδα της Βαρκελώνης μάλιστα γνώρισε και την αποθέωση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέυο το 2006, σε ένα παιχνίδι ενάντια της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν είχε σκοράρει ένα θεαματικό γκολ και οι οπαδοί της «βασίλισσας» τον είχαν χειροκρότησε για την προσπάθειά του. 

Ο 42χρονος πλέον πρώην ποδοσφαιριστής δημοσίευσε ένα γράμμα στο theplayertribune μίλησε στον νεότερο εαυτό του, κάνοντας αναφορά στον Λιονέλ Μέσι. Με τον Αργεντινό σταρ ο Ροναλντίνιο ήταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα από το 2005 μέχρι το 2008, δημιουργώντας μαζί ένα «φονικό» δίδυμο.

«Στην Μπαρτσελόνα θα ακούσει για ένα παιδί στην νέα ομάδα. Φοράει το νούμερο 10 όπως εσύ. Είναι μικρός σαν εσένα. Παίζει με την μπάλα σαν εσένα. Εσύ και οι συμπαίκτες σου θα πάτε να τον δείτε στην ομάδα νέων και εκείνη τη στιγμή θα καταλάβεις ότι θα γίνει κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Αυτό το παιδί είναι διαφορετικό. Το όνομά του είναι Λιονέλ Μέσι.

Θα πεις στους προπονητές να τον φέρουν, να παίξει στην πρώτη ομάδα μαζί σου. Όταν φτάσει, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα μιλάνε για αυτόν, όπως οι Βραζιλιάνοι παίκτες μιλάνε για σένα. Θέλω να του δώσεις μια συμβουλή. Πες του: "Παίξε με χαρά. Παίξε ελεύθερα. Απλά παίξε με την μπάλα. Ακόμα και όταν φύγεις, το ελεύθερο παιχνίδι θα μείνει στην Βαρκελώνη μέσω του Μέσι», ήταν το γράμμα του Βραζιλιάνου.