Με «χρυσό» συμβόλαιο ο Ρούνεϊ είναι ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ

Γουέιν Ρούνεϊ

Με «χρυσό» συμβόλαιο ο Ρούνεϊ είναι ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ

Κώστας Τόπας 13:25 - 11.10.2023

Ο Γουέιν Ρούνεϊ επιβεβαιώθηκε ως ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ Σίτι που αγωνίζεται στην Championship.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι και με τη βούλα ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ. Τις τελευταίες ημέρες, ο 37χρονος τεχνικός τα είχε βρει σε όλα με τον σύλλογο της Championship και απέμεναν τα τυπικά για την επισημοποίηση του «deal». 

Τελικά η συμφωνία επισημοποιήθηκε την Τετάρτη (11/10), με την Μπέρμιγχαμ να ανακοινώνει την πρόσληψη του Ρούνεϊ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και σύμφωνα με την «Sun» θα λαμβάνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους «Μπλε», δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από τον μισθό του προηγούμενου προπονητή, Τζον Γιούστας.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι έχουν σχέδιο. Είναι ένα έργο που μου δίνει την αίσθηση του σκοπού και ανυπομονώ να ξεκινήσω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπέρμιγχαμ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και στο -12 από την πρωτοπόρο Λέστερ. Αυτή θα είναι η τρίτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του Ρούνεϊ μετά τις Ντέρμπι και D.C United.