Ο Ρούνεϊ αποκάλυψε πως έριξε «άκυρο» στη Σαουδική Αραβία λόγω Μπέρμιγχαμ

Γουέιν Ρούνεϊ

i

© PrtScr

Ο Ρούνεϊ αποκάλυψε πως έριξε «άκυρο» στη Σαουδική Αραβία λόγω Μπέρμιγχαμ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:45 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 13.10.2023

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ως ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ, έγινε γνωστό πως ο Γουέιν Ρούνεϊ απέρριψε την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας για να επιστρέψει στην Αγγλία.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές ώρες, ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι και με τη... βούλα ο νέος προπονητής της Μπέρμιγχαμ. Τις τελευταίες ημέρες, ο 37χρονος τεχνικός τα είχε βρει σε όλα με τον σύλλογο της Championship και απέμεναν τα τυπικά για την επισημοποίηση του «deal».

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και σύμφωνα με την «Sun» θα λαμβάνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους «Μπλε», δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από τον μισθό του προηγούμενου προπονητή, Τζον Γιούστας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τη νέα του ομάδα, ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε γνωστό πως απέρριψε την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας για να επιστρέψει στην Αγγλία. Συγκεκριμένα στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι έχουν σχέδιο. Είναι ένα έργο που μου δίνει την αίσθηση του σκοπού και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Στη συνέχεια κι όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν είχε κάποια πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, τον λόγο πήρε ο διευθύνοντας σύμβουλος του συλλόγου, Γκάρι Κουκ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Saudi Pro League. Ο Κουκ απάντησε χαρακτηριστικά πως: «Το συζητήσαμε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αλλά δεν επρόκειτο να συμβεί».

Η Μπέρμιγχαμ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και στο -12 από την πρωτοπόρο Λέστερ. Αυτή θα είναι η τρίτη ομάδα στην προπονητική καριέρα του Ρούνεϊ μετά τις Ντέρμπι και D.C United.