Συντετριμμένος ο Ρούνεϊ μετά την απόλυση από την Μπέρμιγχαμ: «Θα μου πάρει χρόνο να το ξεπεράσω»

Γουέιν Ρούνεϊ

i

© PrtScr

Συντετριμμένος ο Ρούνεϊ μετά την απόλυση από την Μπέρμιγχαμ: «Θα μου πάρει χρόνο να το ξεπεράσω»

Κώστας Τόπας 12:24 - 03.01.2024

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν πήρε και με τον καλύτερο τρόπο την απόλυσή του από την Μπέρμιγχαμ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα μπορούσε να του είχε δοθεί περισσότερος χρόνος...

Δύσκολες στιγμές περνάει ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο 38χρονος προπονητής, που απολύθηκε αυτήν την Τρίτη (02/01), είχε αρνητικά νούμερα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μπέρμιγχαμ Σίτι. Ο πρώην Άγγλος επιθετικός απολύθηκε αφού έριξε τους «μπλε» από την πέμπτη στην 20η θέση στο πρωτάθλημα και αφού κέρδισε μόλις 13,3%! των αγώνων, δηλαδή δύο στους 15!

Ο Ρούνεϊ εξέδωσε αποχαιρετιστήρια δήλωση στην οποία δηλώνει ευγνώμων. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τομ Βάγκνερ, τον Τομ Μπράντι και τον Γκάρι Κουκ για την ευκαιρία να διοικήσουν την Μπέρμιγχαμ Σίτι και για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλοι κατά τη σύντομη περίοδο μου στον σύλλογο», ξεκίνησε.

Με τον Ρόυνεϊ στον πάγκο, η Μπέρμιγχαμ έχει περάσει από το όνειρο της Premier League στα όρια του υποβιβασμού . Κανείς δεν κέρδισε λιγότερους βαθμούς (10), δεν έχασε περισσότερους (εννιά ήττες) ή δεν δέχθηκε τόσα γκολ (30) στην Championship όσο οι «μπλε» του Άγγλου πρώην αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 38χρονος τεχνικός μετάνιωσε που οι διοικούντες δεν είχαν κάνει λίγη παραπάνω υπομονή. «Το ποδόσφαιρο είναι μια υπόθεση αποτελεσμάτων και αναγνωρίζω ότι δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελα. Ωστόσο, ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που χρειάζεται ένας προπονητής και δεν νομίζω ότι 13 εβδομάδες ήταν αρκετές για να επιβληθούν οι απαραίτητες αλλαγές», συνέχισε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του. 

Τέλος, εξήγησε ότι η απόλυση και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν ήταν ένα σκληρό πλήγμα. «Προσωπικά, θα μου πάρει λίγο χρόνο για να ξεπεράσω αυτή την αποτυχία. Είμαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ως παίκτης ή ως προπονητής, από τα 16 μου. Τώρα σκοπεύω να περάσω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου ενώ προετοιμάζομαι για την επόμενη ευκαιρία στην προπονητική μου καριέρα», κατέληξε ο Ρούνεϊ.