Απολύθηκε μετά από 83 μέρες από την Μπέρμιγχαμ ο Ρούνεϊ

Γουέιν Ρούνεϊ

i

PrtScr

Απολύθηκε μετά από 83 μέρες από την Μπέρμιγχαμ ο Ρούνεϊ

Δημήτρης Χούπης 13:36 - 02.01.2024

Παρελθόν από τον πάγκο της Μπέρμιγχαμ αποτελεί ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος «πλήρωσε» την κάκιστη πορεία της ομάδας με αποτέλεσμα να απολυθεί μετά από 83 μέρες.

Μόλις 83 μέρες άντεξε ο Γουέιν Ρούνεϊ στην Μπέρμιγχαμ. Ο Άγγλος τεχνικός δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στον σύλλογο της Championship, με αποτέλεσμα να κάτσει στον πάγκο της ομάδας για 15 αγώνες. 

Ο πρώην προπονητής της Ντάρμπι Κάουντι, αποκτήθηκε από την Μπέρμιγχαμ τον Οκτώβρη του 2023, Εκείνη την περίοδο η αγγλική ομάδα βρίσκονταν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας όντας μέσα στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs ανόδου. Ωστόσο 15 αγώνες μετά η Μπέρμιγχαμ είχε μόλις δύο νίκες, εννέα ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Ως αποτέλεσμα αυτού έπεσε στην 20η θέση με 28 βαθμούς, μόλις έξι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

«Δυστυχώς η θητεία του Ρούνεϊ με εμάς δεν πήγε όπως σχεδιάσαμε και αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας», έγραφε η ανακοίνωση της ομάδας. Ο 38χρονος εκτός από την Ντάρμπι και την Μπέρμιγχαμ έχει βρεθεί και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το MLS για λογαριασμό της D.C. United