Ο νέος μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου είναι εν ενεργεία προπονητής - Σε ποιας ομάδας τον πάγκο βρίσκεται

Κώστας Ρούπτσος

i

Κώστας Ρούπτσος/©Intime

Ο νέος μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου είναι εν ενεργεία προπονητής - Σε ποιας ομάδας τον πάγκο βρίσκεται

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:40 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 21.03.2024

Ο ιδιοκτήτης της ψηφιακής εταιρίας, InDigital, που είχε φέρει το VAR στην Ελλάδα, Κώστας Ρούπτσος είναι το νέο αφεντικό του Πανιωνίου. Αυτή τη στιγμή είναι προπονητής σε ομάδα της Αθήνας.

Ο Πανιώνιος γυρίζει σελίδα. Ο άνθρωπος που θέλει να φέρει την αλλαγή στον «Ιστορικό» ακούει στο όνομα Κώστας Ρούπτσος.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας εγκρίθηκε ομόφωνα χθες (20/3) από το γενική συνέλευση του συλλόγου κι είναι πλέον έτοιμος να αποτελέσει τον νέο διοικητικό ηγέτη της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη.

Επόμενο βήμα είναι να γίνει ένα μνημόνιο ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και να υπάρξει δέσμευση για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή είναι είναι στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, στο +13 από τον δεύτερο Εθνικό Πειραιώς και ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές. Στον σύλλογο επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στη Stoiximan Super League, εκεί όπου η ομάδα βρισκόταν για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της.

Ποιος είναι όμως ο Κώστας Ρούπτσος και ποια η σχέση του με το ποδόσφαιρο; Αποτελεί τον κύριο μέτοχο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας «InDigital», η οποία και θεωρείται ως κολοσσός στο θέμα των ψηφιακών και τεχνολογικών εφαρμογών.

Όσο για τα επιτεύγματα του ομίλου, ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά της ήταν η προσθήκη του VAR στην ποδοσφαιρική ζωή της χώρας. Το 2018, η Indigital - η οποία είναι αντιπρόσωπος της ισπανικής Μedia Pro - κέρδισε τον διαγωνισμό για τη δημιουργία του Video Assistant Referee στην Ελλάδα, έχοντας την καλύτερη προσφορά.

Βέβαια, ο Ρούπτσος έχει μεγάλη αγάπη για τη μπάλα και «ζει» για το ποδόσφαιρο. Αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός πως πέρα από επιχειρηματίας είναι και προπονητής. Ο νέος μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Κένταυρου Βριλησσίων από τον Ιούλιο του 2022.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Αθήνας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 55 βαθμούς στην Ά κατηγορία στον πρώτο όμιλο της ΕΠΣ Αθηνών.

Να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων καθοδήγησε τους Νεοεπεντελικό και Χαλάνδρι, ενώ έχει ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο σάλας για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Μάλιστα το 2021 είχε οδηγήσει τον Δούκα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.