«Ρυθμιστής» ο Πινέδα, ανοιχτά όλα για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ

«Ρυθμιστής» ο Πινέδα, ανοιχτά όλα για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:56 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 13.05.2024

Στο αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για ένα ακόμα παιχνίδι, ο ρόλος του Πινέδα θα κρίνει τον σχηματισμό και την ενδεκάδα της ΑΕΚ, ενώ για τις επιλογές του Αλμέιδα στην επίθεση είναι όλα ανοιχτά

Για την ΑΕΚ η νίκη της περασμένης Τετάρτης επί του Παναθηναϊκού ήταν και εμφατική και σημαντική. Αλλά όχι αυτή που της χάρισε το πρωτάθλημα. Οι... "τελικοί" συνεχίζονται απόψε στην Τούμπα. Και ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του θα συνεχίζουν να προσεγγίζουν μ' αυτόν τον τρόπο τα παιχνίδια, μέχρι να εξασφαλιστεί μαθηματικά ο στόχος. Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι, είναι το πλάνο για την "μάχη" με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ των δύο νικών και το απόλυτο του Παναθηναϊκού – Το «θαύμα» που αναζητούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και το τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:44 - 28.04.2024

Η ΑΕΚ των δύο νικών και το απόλυτο του Παναθηναϊκού – Το «θαύμα» που αναζητούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και το τρελό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας

Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη και τον τίτλο στα χέρια της, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρεις νίκες ελπίζει να τον αρπάξει. Οι ελπίδες με τέσσερα στα τέσσερα για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Όλα τα σενάρια για τον τίτλο και η τριπλή ισοβαθμία.

Όπως συνέβη για τα περισσότερα παιχνίδια της ΑΕΚ όχι απλώς στην φετινή σεζόν, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια, ο ρυθμιστής του σχηματισμού στο ματς της Τούμπας, είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ δεδομένα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Αλλά ο ρόλος που θα έχει, θα κρίνει και το σχήμα και τις υπόλοιπες θέσεις. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στη συνέχεια μετακινήθηκε πίσω από τον φορ.

Είναι πιθανό η ίδια ιδέα να βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Κάτι που θα κρατήσει και το δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ. Εξίσου πιθανό όμως είναι, να μετακινήσει ο Αλμέιδα τον Πινέδα στον άξονα και στα χαφ και να διατηρήσει στην ενδεκάδα είτε τον Πολωνό, είτε τον Δανό χαφ. Αυτό είναι ένα... χαρτί που ο Αργεντινός τεχνικός το κρατάει κρυφό.

Επίσης όλα ανοιχτά είναι και για τις επιλογές που θα κάνει ο Αλμέιδα στην γραμμή κρούσης. Ειδικά από την στιγμή που πλέον όλες οι εναλλακτικές του λύσεις, είναι ετοιμοπόλεμες. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε ούτε λεπτό ο Τσούμπερ και ο Λιούμπιτσιτς, ενώ μπήκαν ως αλλαγή ο Γκαρσία, ο Γκατσίνοβιτς και ο Άμραμπατ. Επομένως όλοι τους είναι... φρέσκοι. Μ' ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιλογές που ενδεχομένως θα κάνει ο Αλμέιδα.

Βεβαίως από την άλλη μεριά, ο Ελίασον έκανε ένα εξαιρετικό ματς με τον Παναθηναϊκό με δυο γκολ, ο Πόνσε επίσης βρήκε δίχτυα, ενώ ο Αραούχο έκανε μακράν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Επομένως δεν είναι εύκολη η απόφαση για τον Αλμέιδα να τους κρατήσει εκτός ενδεκάδας. Από την άλλη μεριά, σίγουρα έχει σημασία για τον Αργεντινό τεχνικό, να έχει φρέσκα πόδια στο αρχικό σχήμα. Ωστόσο υπάρχει και η παράμετρος της μεγάλης διακοπής. Η ΑΕΚ έχει ματς σήμερα και η επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση, είναι στις 15 Μάη. Πολύς χρόνος δηλαδή για ξεκούραση, για όλους.