Έφυγε ο Μίλνερ και ο Σαλάχ είναι ο νέος «Βασιλιάς» στο τεστ γαλακτικού οξέος (vid)

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

PrtScr

Έφυγε ο Μίλνερ και ο Σαλάχ είναι ο νέος «Βασιλιάς» στο τεστ γαλακτικού οξέος (vid)

Κώστας Τόπας 11:04 - 12.07.2023

Το βάναυσο τεστ γαλακτικού οξέος της Λίβερπουλ πριν από τη σεζόν είδε τον Μοχάμεντ Σαλάχ νικητή, μετά την αποχώρηση του «αγέραστου» Τζέιμς Μίλνερ από το ρόστερ.

Ο Τζέιμς Μίλνερ απόλαυσε οκτώ γεμάτες σεζόν στη Λίβερπουλ μετά την μετακόμισή του στο «Άνφιλντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2015. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι «Reds» να κερδίσουν την Premier League, το FA Cup, το Carabao Cup και το περίφημο Champions League. 

Ο Άγγλος μέσος όσο ήταν κάτοικος Λίβερπουλ είχε κερδίσει κάθε συμπαίκτη του στα τεστ γαλακτικού οξέος, για τη μέτρηση των επιπέδων αντοχής των ποδοσφαιριστών. Ένα τεστ που έχει κερδίσει σε κάθε σεζόν που βρίσκεται στο σύλλογο. Ουσιαστικά γι' αυτό το τεστ οι παίκτες τρέχουν γύρω από ένα γήπεδο σε μια σειρά διαφορετικών διαστημάτων και ρυθμών, με εξετάσεις αίματος να γίνονται μετά από κάθε διάστημα προκειμένου να ελέγχονται τα επίπεδα γαλακτικού οξέος. Εάν ένας παίκτης είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

Μετά την αποχώρηση του Τζέιμς Μίλνερ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε τα σκήπτρα. Πλάνα από το βίντεο «Inside Training» της Λίβερπουλ έδειξαν τον Αιγύπτιο «Φαραώ» να συντρίβει απόλυτα τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στα συγκεκριμένα τεστ. 

Τα επίπεδα φυσικής κατάστασης του Σαλάχ είναι απίστευτα και δεν αποτελεί έκπληξη να τον βλέπουμε να βγαίνει νικητής αφού έτρεξε 7 χιλιόμετρα σε διάδρομο στον εξωφρενικό χρόνο των 29 λεπτών και 46 δευτερολέπτων. Όταν ολοκλήρωσε το τεστ, ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε τη νίκη του Σαλάχ λέγοντας: «Και το βραβείο Τζέιμς Μίλνερ πηγαίνει στον...»

Για να διαπιστώσει κανείς το επίτευγμα του Σαλάχ στον διάδρομο, το ρεκόρ για τρέξιμο 5 χιλιομέτρων είναι 12:35,3 – ένα κατόρθωμα του Ουγκάντα ​​δρομέα, Τζόσουα Τσεπτεγκέι, ο οποίος σημείωσε επίσης χρόνο ρεκόρ 10 χιλιομέτρων σε 26:11.00. 

Το ρεκόρ του Σαλάχ Instagram/mosalah