Κέβιν Ντε Μπρόινε: Το αστέρι που ονειρευόταν να παίξει στη Λίβερπουλ

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Κέβιν Ντε Μπρόινε/ ©Twitter

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Το αστέρι που ονειρευόταν να παίξει στη Λίβερπουλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:35 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 11.07.2023

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ένας παίκτης, ο οποίος συνέλαβε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα ο Βέλγος σταρ είχε παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είναι υποστηρικτής της Λίβερπουλ από πολύ μικρή ηλικία.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κέρδισε πρόσφατα το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, με το Champions League να προστίθεται στις επιτυχίες της στην Premier League και στο Κύπελλο Αγγλίας. 

Αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί ότι η αγαπημένη ομάδα του Βέλγου αστέρα, όταν ήταν παιδί, ήταν ένας από τους αντιπάλους της Σίτι στην Premier League. Ένα βίντεο από όταν ο Ντε Μπρόινε ήταν 11 ετών στην Γάνδη τον δείχνει να μιλά για τον θαυμασμό του για τη Λίβερπουλ. 

Δήλωσε θαυμαστής του Μάικλ Όουεν τότε: «Μου άρεσε (ο Μάικλ Όουεν) γιατί ήμουν επίσης μικρός και γρήγορος και με σύγκριναν μαζί του. Επίσης μου άρεσαν πολύ επιδέξιοι παίκτες όπως ο Ζιντάν και ο Ροναλντίνιο» είπε. 

Το 2019, όπως επιβεβαίωσε η Daily Mail, ο Βέλγος ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι ήταν οπαδός της Λίβερπουλ. «Το μέρος της οικογένειάς μου που ζούσε στην Αγγλία ήταν όλοι θαυμαστές της Λίβερπουλ όπως εγώ», είπε ο Ντε Μπρόινε. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «πολίτες», έδωσε επικές μάχες με τη Λίβερπουλ σε 17 ματς που πρέπει να απόλαυσε όσο και το αγόρι που ομολόγησε ότι ήταν οπαδός των «Reds». 

Τώρα ένας θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι 

Από την άφιξή του στο «Έντιχαντ», ο Ντε Μπρόινε έγινε θρύλος του συλλόγου και έχει κερδίσει σχεδόν κάθε πιθανό τίτλο με τη Σίτι υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα: το πρόσφατο Champions League, πέντε τίτλους Premier League, δύο Κύπελλα Αγγλίας, πέντε Κύπελλα Carabao και δύο Community Shield. Επίσης ο 32χρονος μέσος έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, κερδίζοντας δύο βραβεία του παίκτη της χρονιάς, ενώ κατέκτησε και το βραβείο για την καλύτερη ενδεκάδα παγκοσμίως (FIFA FIFPro World XI) από το 2020 έως το 2022 διαδοχικά 

Ο Βέλγος διεθνής αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και στο «Έντιχαντ», με τον τραυματισμό στους συνδέσμους του γονάτου που υπέστη το 2018, να ανακόπτει σημαντικά την πρόοδό του και τα ενοχλητικά προβλήματα φυσικής κατάστασης να περιορίζουν τον χρόνο του στους αγωνιστικούς χώρους. Αλλά ο Ντε Μπρόινε επιστρέφει πάντα πιο δυνατός. 

Είναι γεννημένος νικητής και ένα τέλειο παράδειγμα για την επόμενη γενιά για το πόσο μακριά μπορεί να σε πάει η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση. Το πρώην αστέρι της Βόλφσμπουργκ έχει πετύχει 96 γκολ σε 349 παιχνίδια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι σήμερα και θα μπορούσε να γίνει μόλις ο 13ος παίκτης που θα φτάσει τα 100 γκολ για τον σύλλογο.