«Διπλό» παραμονής για την Έμπολι μέσα στο Σάλερνο
i

©PrtScr

«Διπλό» παραμονής για την Έμπολι μέσα στο Σάλερνο

Στέλιος Βαρδάκης 23:59 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:56 - 10.02.2024

Μεγάλη νικήτρια ήταν η Έμπολι στο «ντέρμπι» παραμονής, που πέρασε από την έδρα της Σαλερνιτάνα κερδίζοντας με 3-1.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων έδωσε η Έμπολι που πέρασε νικηφόρα (3-1) από το Σάλερνο απέναντι στη Σαλερνιτάνα των... Μανωλά και Πασαλίδη  στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Serie A.

Σε καλή κατάσταση η Έμπολι, που διεύρυνε το αήττητο σερί της στα τέσσερα ματς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες). Από την άλλη η Σαλερνιτάνα αγνοεί τη νίκη για έξι συνεχόμενες αγωνιστικές πλέον.

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ στο 22’ έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του Καμπιάγκι και ο Αλεσάντρο Ζανόλι με κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε τη μπάλα κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του.

Την απάντηση σε αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι την βρήκαν στο 67’. Συγκεκριμένα ο Καντρέβα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βέισμαν με τρομερή κεφαλιά έστειλε τη σκόραρε για να ισοφαρίσει.  

Η ομάδα του Νταβίντε Νίκολα τη βρήκε εκ νέου το προβάδισμα με τον Νιάνγκ, ο οποίος στο 88’ φάνηκε αρκετά ψύχραιμος και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 2-1.

Το κερασάκι στην  τούρτα ήρθε από τον Κανσελιέρι που με ωραία ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στους 21 βαθμούς η Έμπολι που ανέβηκε στην 15η θέση (με παιχνίδι παραπάνω) και στο +3 αυτή τη στιγμή από τις θέσεις του υποβιβασμού. Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον η ομάδα του Φίλιπο Ιντζάγκι που βρίσκεται στην τελευταία θέση και στους 13 βαθμούς. 

Την επόμενη αγωνιστική η Έμπολι φιλοξενεί την Φιορεντίνα (18/02 16:00) ενώ η Σαλερνιτάνα έχει πολύ δύσκολη αποστολή καθώς φιλοξενείται από την Ίντερ (16/02 22:00).

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική: