Άλαρνταϊς: «Είμαι το ίδιο καλός με Πεπ, Κλοπ και Αρτέτα» - Γκουαρδιόλα: «Έχει δίκιο»
i

©BeFunky

Άλαρνταϊς: «Είμαι το ίδιο καλός με Πεπ, Κλοπ και Αρτέτα» - Γκουαρδιόλα: «Έχει δίκιο»

Κώστας Τσιακλής 11:37 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 04.05.2023

Ο Σαμ Άλαρνταϊς στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός της Λιντς είπε πως είναι το ίδιο καλός με τους Γκουαρδιόλα, Κλοπ και Αρτέτα. Με αυτή τη δήλωση προς έκπληξη αρκετών συμφώνησε και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, συμφώνησε με τα λόγια του νέου τεχνικού της Λιντς, Σαμ Άλαρνταϊς. Ο Big-Sam όπως είναι γνωστός στην Αγγλία είχε δηλώσει πως ούτε ο Πεπ, ούτε ο Κλοπ αλλά ούτε και ο Αρτέτα είναι καλύτεροι αυτόν και προς έκπληξη πολλών ο Καταλανός δεν διαφώνησε.

Η Λιντς απέλυσε (και) τον Χάβι Γκράθια και προσέλαβε τον Σαμ Άλαρνταϊς για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς. Τα «παγώνια» παλεύουν για την παραμονή στην Premier League και αυτή τη στιγμή βρίσκονται ισόβαθμα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία βρίσκεται μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο πρώτος αγώνας για τον Σαμ Άλαρνταϊς πιθανόν να είναι και ο πιο δύσκολος που θα μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος αφού η Λιντς αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι. Παρά το γεγονός αυτό ο Big-Sam δεν δίστασε να βάλει τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και Μικέλ Αρτέτα και όπως ήταν δεδομένο προκάλεσε αρκετή συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο Άλαρνταϊς είχε πει τα εξής: «Ο κόσμος πιστεύει πως είμαι μεγάλος και απαρχαιωμένος. Αυτό απέχει απείρως από την πραγματιμότητα. Δεν υπάρχει κάποιος μπροστά από μένα όσον αφορά σε ποδοσφαιρικούς όρους. Ούτε ο Πεπ, ούτε ο Κλοπ, ούτε ο Αρτέτα. Κάνουν αυτό που κάνουν και εγώ κάνω αυτό που κάνω. Από πλευράς γνώσεων, είμαι εκεί πάνω μαζί τους. Δεν λέω ότι είμαι καλύτερος από αυτούς, αλλά ότι είμαι το ίδιο καλός με εκείνους».

Ο Γκουαρδιόλα των ρεκόρ
PREMIER LEAGUE

08:20 - 04.05.2023

Ο Γκουαρδιόλα των ρεκόρ

Με μόλις πέντε παιχνίδια να απομένουν από τη σεζόν 2022/23 στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει άλλο ένα πρωτάθλημα, υπό τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κληθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του συναδέλφου του και μάλιστα συμφώνησε με αυτόν λέγοντας πως προπονητές σαν τον Άλαρνταϊς βοηθούν τους υπόλοιπους προπονητές να είναι αυτοί που είναι.

Ο Γκουαρδιόλα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, έχει δίκαιο. Δείτε τι συνέβη, για παράδειγμα, με τον Νιλ Γουόρνοκ στη Χάντερσφιλντ. Τώρα υπάρχει μια τάση για αυτούς τους απίστευτους προπονητές, έχουν κάνει αυτή την Premier League ή αυτή τη διοργάνωση να βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Φαίνεται ότι τώρα οι νεαροί μάνατζερ είναι εκεί με την τακτική ή οτιδήποτε άλλο... άρα είναι πολύ καλοί, μας βοηθούν να είμαστε αυτό που είμαστε. Κοιτάξτε τους προπονητές, ο Ρόι Χότζσον για την Κρίσταλ Πάλας, τι έχουν κάνει. Είναι πολύ καλοί, έχουν απίστευτη εμπειρία, ξέρουν τέλεια το παιχνίδι και αν νιώθει ότι είναι εξαιτίας αυτού. Θα είναι δύσκολο γιατί έχει το χάρισμα, θα ασκήσει πίεση στους παίκτες και ξέρει ακριβώς τι να κάνει σε μια τέτοια κατάσταση σε μια μάχη υποβιβασμού.

Μοιάζει με αυτόν τον τύπο παλιών προπονητών... Είμαι ειλικρινής, οπότε αυτό που έχουν κάνει για τον σύλλογο (απορρίπτεται ως) «είναι παλιοί, ό,τι κι αν γίνει». Τώρα οι άνθρωποι που είναι 35, 40, 45, εφευρίσκουμε το ποδόσφαιρο ή δημιουργούμε ποδόσφαιρο. Όχι, το ποδόσφαιρο έχει ήδη δημιουργηθεί και αυτά τα παιδιά ανήκουν σε αυτό το πρωτάθλημα και μας βοήθησαν να το κάνουμε και γι' αυτό».