Ούτε τώρα: Το Σαν Μαρίνο έχασε για 138η συνεχόμενη φορά και παραμένει χωρίς νίκη την τελευταία 20ετία! (vid)

Σαν Μαρίνο

Ούτε τώρα: Το Σαν Μαρίνο έχασε για 138η συνεχόμενη φορά και παραμένει χωρίς νίκη την τελευταία 20ετία! (vid)

Κώστας Τόπας 11:44 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 21.03.2024

Το Σαν Μαρίνο το κατάφερε κι αυτό! Γνώρισε την ήττα από το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου και με αυτόν τον τρόπο διεύρυνε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη εδώ και δύο δεκαετίες!

Φαινόταν ένα όνειρο που στο τέλος θα γινόταν πραγματικότητα. Είχαν περάσει δύο δεκαετίες και 137 αγώνες από την τελευταία φορά που γεύτηκε τη νίκη, αλλά η 20χρονη αναμονή του Σαν Μαρίνο για νίκη θα μπορούσε τελικΣα

Ωστόσο, ούτε τώρα η ομάδα του Ρομπέρτο Τσέβολι τα κατάφερε, καθώς γνώρισε την ήττα, με ανατροπή, με 3-1!

Το Σαν Μαρίνο κέρδισε πέναλτι, ο Φίλιπο Μπεράρντι ευστόχησε για να δώσει το προβάδισμα κι άπαντες στην ομάδα ήλπιζαν πως το αρνητικό σερί θα λάμβανε τέλος. Η γηπεδούχος ομάδα, η τελευταία στη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA (θέση 210), έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει μακριά την αντίπαλό της (147η στην FIFA), αλλά στο τέλος «λύγισε».

Η τελευταία (και μοναδική) νίκη της χώρας χρονολογείται από τον Μάρτιο του 2004, όταν το Σαν Μαρίνο κέρδισε με 1-0 το Λιχτενστάιν σε έναν αγώνα προπόνησης. Έκτοτε, η χώρα έχει χρησιμεύσει ως... σάκος του μποξ για τα μεγαθήρια στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς γύρους για το Nations League και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν και η πρώτη διοργάνωση πρόσφερε συχνότερες αναμετρήσεις με πιο ισάξιους αντιπάλους τα τελευταία χρόνια.

Οι παίκτες του Σαν Μαρίνο θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να εξασφαλίσει μια νίκη επί της ίδιας ομάδας, Άγιου Χριστόφορου και Νέβις, αφού ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου. Εως τώρα, η ομάδα του Ρομπέρτο Τσέβολι έχει αρνητικό σερί 138 παιχνιδιών και 20 χρόνων χωρίς νίκη! Η τελευταία φορά που γεύτηκαν τη χαρά της νίκη ήταν στις 28 Απριλίου του 2004, όταν είχαν νικήσει το Λίχτενσταϊν με 1-0, χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο ​​Σέλβα.