Η Θέλτα έδιωξε τον Σάντι Μίνα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Σάντι Μίνα

Η Θέλτα έδιωξε τον Σάντι Μίνα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Κώστας Τόπας 10:48 - 05.08.2023

Η Θέλτα πήρε την απόφαση να λύσει μονομερώς το συμβόλαιο του Σάντι Μίνα μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε τον Ισπανό επιθετικό στο περιθώριο.

Τον περασμένο μήνα, ο επιθετικός της Θέλτα, Σάντι Μίνα, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας το καλοκαίρι του 2017. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός άσκησε έκτοτε έφεση κατά της ετυμηγορίας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ωστόσο ακόμα κι αν δικαιωθεί δεν θα επιστρέψει στη Θέλτα, καθώς η τελευταία ανακοίνωσε ότι έχει λύσει το συμβόλαιό του.

Σε ανακοίνωσή της, η Θέλτα αποκάλυψε ότι έχει την πλήρη υποστήριξη από τη LaLiga σε αυτή την απόφαση. 

«Αυτή η απόφαση, η οποία έχει την ισχυρή υποστήριξη της LaLiga, επιβεβαιώνει χωρίς καμία αμφιβολία την αρχική θέση του συλλόγου, αφού από την πρώτη μέρα η ουράνια οντότητα τόνισε ότι οι αξίες της Θέλτα είναι πάνω από όλα και ότι ο σύλλογος θα τις υπερασπιστεί τελευταίες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων που θα μπορούσαν να έχουν στον αθλητικό σχεδιασμό. Η Θέλτα είναι ένας σύλλογος εκατονταετηρίδων που γεννήθηκε από μια πράξη υποδειγματικής γενναιοδωρίας και σε όλη την ιστορία του έχει αποδείξει σε αμέτρητες περιπτώσεις την ακλόνητη δέσμευσή του στην κοινωνία και την υπεράσπιση των αξιών που είναι ήδη χαρακτηριστικό του συλλόγου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Θέλτα.

Την περασμένη σεζόν η Θέλτα είχε παραχωρήσει τον Σάντι Μίνα στην Αλ Σαμπάμπ όπου είχε σημειώσει 7 γκολ σε 29 συμμετοχές.