Τέλος ο Σάντος από την Πολωνία!

Φερνάντο Σάντος

i

©Photo by Norbert Barczyk/PressFocus/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Τέλος ο Σάντος από την Πολωνία!

Κώστας Τόπας 12:33 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 13.09.2023

Ο Φερνάντο Σάντος αποτελείπαρελθόν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Πολωνία, από τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Η Ομοσπονδία της Πολωνίας αναμένεται εντός ημέρας να ανακοινώσει κι επίσημα την απόλυση του Φερνάντο Σάντος από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Ολα αυτά μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός με την Ομοσπονδία της Πολωνίας. 

Συγκεκριμένα, ο Σάντος κλήθηκε σε συνάντηση με τον Κουλέζα και τον Λούκας Γουακόφσκι, Γενικό Γραμματέα της Πολωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο, την Τρίτη (12/09) όπως μετέφεραν και τα πολωνικά Μέσα, δεν υπήρχε οριστική απόφαση μετά από αυτή τη συνομιλία αλλά σήμερα (13/09) ανακοινώθηκε κι επίσημα το «διαζύγιο».

Η αποχώρηση του Σάντος είναι άμεσο αποτέλεσμα των καταστροφικών αποτελεσμάτων της Πολωνίας στα προκριματικά του Euro 2024. Σε έναν από τους ευκολότερους ομίλους -με Τσεχία, Αλβανία, Μολδαβία και Νήσους Φερόε- οι Πολωνοί κατέκτησαν μόνο έξι πόντους σε πέντε αγώνες. Κέρδισαν την Αλβανία (1-0) και τις Νήσους Φερόες (2-0), αλλά έχασαν από την Τσεχία (1-3), τη Μολδαβία (2-3) και την Αλβανία (0-2). Οι πιθανότητές για απευθείας πρόκριση στο Euro 2024 έχουν μειωθεί σημαντικά και όπως όλα δείχνουν η Πολωνία θα οδηγηθεί στα Play Off.

Οι σχέσεις του Σάντος με την Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους παίκτες δεν ήταν καλές από την αρχή. Επιπλέον, ο Πορτογάλος άρχισε να παίρνει περίεργες αποφάσεις. Ολα αυτά οδήγησαν την πολωνική Ομοσπονδία να ανακοινώσει το τέλος του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας από τον πάγκο της ομάδα. Τα ηνία του Πορτογάλου θα αναλάβει ο προπονητής της εθνικής ομάδας κάτω των 21 ετών, Μίχαλ Πρόμπιερζ. Η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Πορτογάλος τεχνικός κατέληξαν σε συμφωνία για την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας και η πρώτη δεν θα επωφεληθεί οικονομικά από αυτή την αλλαγή.