Τα 19 αστέρια που μπορεί να ακολουθήσουν Μπενζεμά και Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία

Ρομπέρτο Φιρμίνο - Σέρχιο Ράμος

Τα 19 αστέρια που μπορεί να ακολουθήσουν Μπενζεμά και Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία

Κώστας Τσιακλής • 14:16 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Οι Σαουδάραβες έχουν πάρει φόρα και δεν σταματάνε. Tα 19 αστέρια που μπορεί να ακολουθήσουν Καρίμ Μπενζεμά και Κριστιάνο Ρονάλντο. Πέντε έχουν συμφωνήσει ήδη.

Ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από 14 χρόνια για χάρη της Αλ Ιτιχάντ και ακολούθησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία. Οι Άραβες έχουν πάρει φόρα και έχουν συνδεθεί με ακόμα 19 αστέρες.

Οι πρώτοι πέντε της λίστας μοιάζει να είναι δεδομένο ότι θα πάρουν μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία. Ο Ενγκολό Καντέ υπέγραψε ήδη τετραετές συμβόλαιο με τη Αλ Ιτιχάντ και θα είναι πλέον συμπαίκτης του Καρίμ Μπενζεμά. Την ίδια ώρα ο Ρούμπεν Νέβες συμφώνησε με την Αλ Χιλάλ και σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Γουλβς θα βάλει στα ταμεία της 55 εκατομμύρια ευρώ.

Το δρόμο που χάραξε ο Καντέ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και οι Καλιντού Κουμλιμπαλί, Χακίμ Ζίγιεχ και Ενουάρντ Μεντί. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι μέχρι το 2026 ωστόσο οι «μπλε» θέλουν να αποδεχθεί την πρόταση της Αλ Χιλάλ. Από την άλλη ο Μαροκινός εξτρέμ ψάχνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή του στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μεντί με τη σειρά του συμφώνησε με την Αλ Αχλί.

Στη λίστα των ομάδων της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που επίσης αγωνίζεται στην Τσέλσι. Στο στόχαστρο της Αλ Αχλί βρέθηκε και ο Ριγιάντ Μαχρέζ ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το τι θα γίνει τελικά.

Οι Ρομπέρτο Φιρμίνο, Εντέν Αζάρ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα και Άνχελ Ντι Μαρία κυκλοφορούν ελεύθεροι και το μέλλον τους είναι ακόμα άγνωστο. Σε αμφιβολία είναι και ο Σάντιο Μανέ που βρίσκεται στην πόρτα εξόδου της Μπάγερν Μονάχου. Ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές που συνδέθηκαν με τη Σαουδική Αραβία είναι οι Πολ Πογκμπά, Γουίλφριντ Ζαχά και Αλέξις Σάντσες. Για την ώρα μόνο για τον δεύτερο ακούστηκαν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν πως ο Ιβοριανός θα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρώπη.

Τέλος έχουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι θα αρνηθούν τις προτάσεις των Σαουδάραβων. Πρόκειται για τους Ρομέλου Λουκάκου, Λούκα Μόντριτς και Σέρχιο Μπουσκέτς. Για τον πρώτο μίλησε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο και είπε πως θα παραμείνει στην Ευρώπη ενώ ο Μόντριτς ανέφερε πολλές φορές πως θέλει να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τέλος, ο Σέρχιο Μπουσκέτς θα ακολουθήσει τον Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι.