«Καρφί» Τσέφεριν: «Πείτε μου έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή που πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία»

Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

Αλεξάντερ Τσέφεριν/PrtScr

«Καρφί» Τσέφεριν: «Πείτε μου έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή που πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έριξε το... καρφί του προς τους ποδοσφαιριστές που επιλέγουν να αγωνιστούν σε ομάδες της Σαουδικής Αραβίας.

Πριν από μερικές ημέρες ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να ενταχθεί στο ρόστερ της Αλ Ιτιχάντ. Ο Γάλλος επιθετικός ακολούθησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που τον περασμένο Γενάρη υπέγραψε στην Αλ Νασρ και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. 

Οι ομάδες της Μέσης Ανατολής έχουν ως απώτερο σκοπό να βελτιώσουν το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και να το κάνουν πιο ελκυστικό, αποκτώντας μεγάλα ονόματα, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στο ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, ρωτήθηκε αν είναι επιφυλακτικός για τη φυγή ποδοσφαιριστών από την Ευρώπη για να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας κι απάντησε κατηγορηματικά:

«Όχι, όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι κυρίως λάθος για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας. Γιατί αυτό είναι πρόβλημα για αυτούς; Γιατί πρέπει να επενδύσουν στις ακαδημίες, να φέρουν προπονητές και να αναπτύξουν τους δικούς τους παίκτες. Το σύστημα αγοράς των παικτών που σχεδόν τελείωσαν την καριέρα τους δεν είναι το σύστημα που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα παρόμοιο λάθος που έκανε η Κίνα, όταν έπαιρναν παίκτες που βρίσκονταν στο τέλος της καριέρας τους.

Πείτε μου έναν ποδοσφαιριστή που είναι κορυφαίος, κορυφαίος και που ξεκινά την καριέρα του και πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία; Αλλά δεν πρόκειται μόνο για χρήματα. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν κορυφαίους αγώνες. Και ο κορυφαίος ανταγωνισμός είναι στην Ευρώπη». 

Φανατικός θαυμαστής του Ρονάλντο μπούκαρε στο γήπεδο για να τον αγκαλιάσει και έκανε... Siu (vid)
EURO

23:58 - 17.06.2023

Φανατικός θαυμαστής του Ρονάλντο μπούκαρε στο γήπεδο για να τον αγκαλιάσει και έκανε... Siu (vid)

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πορτογαλίας με τη Βοσνία ένας θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσει τον ίνδαλμα του, ενώ μιμήθηκε και τον πανηγυρισμό του.

Όταν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ρωτήθηκε για το εάν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει χάσει τις κορυφαίες του σημαίες μετά τις αποχωρήσεις των Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά, είπε: «Δεν τις χάσαμε. Ακόμα παίζουν ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους κάποιοι ποδοσφαιριστές πηγαίνουν κάπου για να κερδίσουν κάποια χρήματα».