Σαουθάμπτον: Πρώτος προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν ο Σελές

Ρούμπεν Σέλες

i

Photo by Justin Setterfield/Getty Images/Ideal Images

Σαουθάμπτον: Πρώτος προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν ο Σελές

Κώστας Τσιακλής 15:25 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 24.02.2023

Ο Ρουμπέν Σελές επιβραβεύτηκε μετά τη νίκη επί της Τσέλσι και θα μείνει πρώτος προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε πως ο Ρουμπέν Σελές θα παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Αρχικά ο Ισπανός είχε χρέη βοηθού προπονητή, πριν οριστεί ως υπηρεσιακός μετά την αποχώρηση του Νέιθαν Τζόουνς.

Το μεγάλο «διπλό» μέσα στο Στάνφορντ Μπρίτζ επί της Τσέλσι με 1-0, έβαλε σε σκέψεις τους διοικούντες της Σαουθάμπτον για να κρατήσουν ως πρώτο προπονητή τον Ισπανό, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που τελικά έγινε.

Η ανακοίνωση της Σαουθάμπτον αναφέρει: «Η Σαουθάμπτον μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο Ρουμπέν Σελές διορίστηκε ως προπονητής πρώτης ομάδας ανδρών μέχρι το τέλος της σεζόν 2022-2023».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σελές πέρασε και από τον Άρη Θεσσαλονίκης. Αρχικά διετέλεσε γυμναστής της ομάδας από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2009, ενώ τρία χρόνια αργότερα ήταν και βοηθός προπονητής των Μανουέλ Μασάδο, Μικάλ Πρόμπιερζ, Σάκη Τσιώλη και Γιάννη Μιχαλίτσου.

Ο Ρουμπέν Σελές είχε μιλήσει πριν από το παιχνίδι με την Τσέλσι και εξέφρασε την θέληση του να παραμείνει μόνιμος προπονητής στην ομάδα.

«Αισθάνομαι άνετα. Είμαι ειλικρινής άνθρωπος, προσπαθώ να είμαι πολύ σαφής με αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι έχω φτιάξει τον εαυτό μου για να είμαι εδώ μαζί σας σήμερα. Έχω περάσει από όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου, όχι στην Αγγλία, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο κι αυτό είναι ένα μονοπάτι μάθησης, για το οποίο είμαι πολύ περήφανος».

«Έχω μεγάλη προσωπική εμπειρία, νομίζω είναι κάτι φυσικό για μένα. Θέλω να γίνω προπονητής και όπως μου ζήτησαν πριν από τρείς ή τέσσερεις μήνες, νομίζω είμαι τόσο ικανός να το κάνω όσο κανένας άλλος αλλά δεν είναι δική μου απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σελές πέραν από τον Άρη, αποτέλεσε βοηθός προπονητή σε Σίνικ Γιάροσλαβ, Νέφτσι Μπακού, Καραμπάχ, Άαρχους και Κοπενχάγη, ενώ ήταν και προπονητής στην ομάδα κάτω των 18 της Βαλένθια.

Ο 39χρονος κόουτς θα είναι ο τρίτος που αναλαμβάνει την Σαουθάμπτον την φετινή σεζόν, μετά τους Ράλφ Χάσενχουτλ και Νέιθαν Τζόοουνς. Ο πρώτος, είχε απολογισμό 12 βαθμούς σε 14 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος, ενώ ο δεύτερος είχε μόλις τρείς βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν η εντός έδρας νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 στο Λιγκ Καπ.

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και αντιμετωπίζει αύριο (25/2) στο «Σεντ Μέρις» την πρότελευταια Λίντς, σε ένα ματς ζωής και θανάτου.