Σοβαρός τραυματισμός για Σβάρνα, επιστρέφει στη δράση το 2024

Στράτος Σβάρνας

i

©print screen

Σοβαρός τραυματισμός για Σβάρνα, επιστρέφει στη δράση το 2024

Κώστας Τόπας 13:18 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 29.08.2023

Δυσάρεστα τα νέα για τον Έλληνα στόπερ της Ράκοφ, καθώς τραυματίστηκε κι αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Πριν από μερικούς μήνες ο Στράτος Σβάρνας έγινε και τυπικά παίκτης της Ράκοβ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αγωνιζόταν στους Πολωνούς με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ. Οι εμφανίσεις του οδήγησαν το σύλλογο στην ενεργοποίηση του buy-out.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν ιδανικά για τον 25χρονο Έλληνα στόπερ, καθώς τραυματίστηκε στο πρόσφατο ματς της Ράκοφ με τον Αρη Λεμεσού για την προκριματική φάση του Champions League. Η εν λόγω αναμέτρηση έγινε πριν δύο εβδομάδες κι έκτοτε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ ακολουθούσε συντηρητικό πρόγραμμα, μέχρι και διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Τελικά, ο τραυματισμός που υπέστη (σ.σ σκίστηκε ο μυς) είναι αρκετά σοβαρός, καθώς ο Στράτος Σβάρνας θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν στην Πολωνία, ο Έλληνας αμυντικός θα επιστρέψει στα γήπεδα σε περίπου τέσσερις μήνες.

Ετσι, ο Σβάρνας δύσκολα θα προλάβει να παίξει ξανά το 2023 και η επιστροφή του στη δράση θα γίνει από το 2024. Με την πολωνική ομάδα ο διεθνής αμυντικός έχει καταγράψει 48 εμφανίσεις με απολογισμό τρία γκολ και πέντε ασίστ, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Super Cup Πολωνίας με την Ράκοφ.