Σε απολογία ο Παναθηναϊκός για το κορεό με τον Λευκό Πύργο! (vid)

Σε απολογία ο Παναθηναϊκός για το κορεό με τον Λευκό Πύργο! (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:14 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:50 - 01.04.2024

Η ΔΕΑΒ κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε απολογία για το κορεό που δημιούργησαν οι οπαδοί του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με ποια πονή κινδυνεύουν οι «πράσινοι» και πότε θα την εκτίσουν.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιούργησαν ένα κορεό στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στις Θύρες 13 και 14. Το οποίο απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο στις φλόγες και στο κάτω μέρος του, είχε αναρτημένο ένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την πόλη.

Το κορεό καταγράφηκε από τον παρατηρητή της αναμέτρησης και η έκθεση του στάλθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας. Η οποία κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε απολογία το συγκεκριμένο γεγονός.

Η κλήση που έλαβε η διοίκηση του Τριφυλλιού αναφέρει: «Β) Καλείται σε ακρόαση, τη Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 11:30, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της στη θύρα 13-14 κατά τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την συμπρωτεύουσα, και επιγραφής - κορεό με χρωματιστά χαρτόνια που εμφάνιζε το σύμβολο/τοπόσημο της πόλης της Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) τυλιγμένο στις φλόγες. Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9 και 14 του ν. 5085/2024».

Αναμφίβολα, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί από τη ΔΕΑΒ. Όχι με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αλλά με πρόστιμο 20.000 ευρώ, όπως αναφέρει η σχετική διάταξη.

Αναλυτικά το εδάφιο με το οποίο η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει τιμωρία στο Τριφύλλι: «6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. 

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό».