Από το Αϊντχόφεν στην Κολωνία έξι Europa League δρόμος: Η Σεβίλλη ψάχνει το 7o τρόπαιο στην «αγαπημένη» της διοργάνωση

Σεβίλλη

i

© Intime

Από το Αϊντχόφεν στην Κολωνία έξι Europa League δρόμος: Η Σεβίλλη ψάχνει το 7o τρόπαιο στην «αγαπημένη» της διοργάνωση

Δημήτρης Χούπης 11:40 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 31.05.2023

Η Σεβίλλη μετράει 6/6 τελικούς στο Europa League και την Τετάρτη (31/5) απέναντι στη Ρόμα του Μουρίνιο, κυνηγάει το 7/7!

Η Σεβίλλη το βράδυ της Τετάρτης (31/5) στη Βουδαπέστη θα παίξει απέναντι στη Ρόμα για το έβδομο Europa League της ιστορίας της. Η ομάδα της Ανδαλουσίας ξεκίνησε τη χρονιά στην Ευρώπη παίζοντας στο Champions League σε όμιλο με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Ντόρτμουντ και την Κοπεγχάγη. Αφού λοιπόν τερμάτισε τρίτη υποβιβάστηκε στο αγαπημένο της Europa League.

Στη φάση των playoffs ήρθε αντιμέτωπη με την Αϊντχόφεν, όπου στο πρώτο ματς την κέρδισε με 3-0 και στο δεύτερο έφτασε κοντά στον αποκλεισμό, αφού έχασε με 2-0 στην Ολλανδία. Στους «16» η Σεβίλλη είχε μία από τα ίδια με τη Φενέρμπαχτσε, αφού ναι μεν στο παιχνίδι της Ισπανίας κέρδισε με 2-0, αλλά στην Τουρκία της «βγήκε η πίστη» για να περάσει, καθώς έχασε 1-0.

Στους προημιτελικούς όμως η κατάσταση ήταν λίγο πιο εύκολη. Απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν, ήρθε ισόπαλη 2-2 στο Old Trafford, αλλά στην έδρα της η ομάδα του Μεντιλιμπάρ επικράτησε άνετα με 3-0 και έφτασε στα ημιτελικά. Στον πρώτο αγώνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο, η Σεβίλλη ήταν μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη, αλλά ένα γκολ στην τελευταία φάση έκανε ματς 1-1 και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Εκεί μετά από σκληρή «μάχη» η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε στην παράταση με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Σεβίλλη λοιπόν βρίσκεται στον έβδομο τελικό της ιστορίας της. Προηγουμένους όμως έχει παίξει άλλους έξι και τους έχει κερδίσει όλους, κάνοντάς την, την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης με έξι κατακτήσεις.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει Ρόμα για να μην βρει στον δρόμο του τον Άγιαξ – Οι πιθανοί αντίπαλοι και τα playoffs του Europa League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:56 - 29.05.2023

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει Ρόμα για να μην βρει στον δρόμο του τον Άγιαξ – Οι πιθανοί αντίπαλοι και τα playoffs του Europa League

Ο Άγιαξ ενδέχεται να είναι στους πιθανούς αντιπάλους, γι’ αυτό ο Ολυμπιακός ελπίζει σε κατάκτηση του Europa League από τη Ρόμα για να γλιτώσει τους Ολλανδούς κι έναν γύρο στα προκριματικά.

Το παρθενικό τρόπαιο στο Αϊντχόφεν

Η Σεβίλλη τη σεζόν 2005-06 βρέθηκε στο Αϊντχόφεν και αντιμετώπιζε τη Μίντλεσμπρο στον τελικό του τότε Κυπέλλου UEFA. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν εύκολο έργο στην Ολλανδία, κερδίζοντας την αγγλική ομάδα 4-0. Οι Λουίς Φαμπιάνο, Μαρέσκα και Κανουτέ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ισπανικός «εμφύλιος» στη Γλασκώβη με νικήτρια τη Σεβίλλη

Έναν χρόνο μετά τον θρίαμβο της Ολλανδίας η Σεβίλλη θα ξαναβρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή τη φορά αντίπαλος μια συμπατριώτισσα, η Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που έληξε 2-2, η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε στα πέναλτι με 3-1 και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της.

Ιβηρική «μάχη» στο Τορίνο για το τρίτο

Μετά από εφτά χρόνια απουσίας από τελικό, η Σεβίλλη θα φτάσει πάλι στον τελικό του πλέον Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα, με την οποία δώσανε μια σκληρή «μάχη». Μετά από 120’ οι δύο ομάδες δεν βρήκαν σκορ και έλυσαν κάπως έτσι τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε με 4-2 και κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο, φτάνοντας έτσι τη Λίβερπουλ και τη Γιουβέντους στην πρώτη θέση.

Ο ύμνος του Champions League: Το αγαπημένο τραγούδι των ποδοσφαιρόφιλων και η σχέση του με την Βασιλική Οικογένεια
CHAMPIONS LEAGUE

22:18 - 07.05.2023

Ο ύμνος του Champions League: Το αγαπημένο τραγούδι των ποδοσφαιρόφιλων και η σχέση του με την Βασιλική Οικογένεια

Ο ύμνος του Champions League είναι σίγουρα το αγαπημένο τραγούδι όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Ποια είναι η σχέση του όμως με τη Βασιλική Οικογένεια και γιατί λέγεται ότι ακούστηκε στη στέψη του Βασιλιά Τσαρλς του 3ου;

Η «σταχτοπούτα» Ντνίπρο δεν στάθηκε εμπόδιο για το τέταρτο

Για ακόμα μια φορά η Σεβίλλη θα παίξει για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Europa League. Στον δρόμο της βρέθηκε η «σταχτοπούτα» Ντνίπρο, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Στον τελικό λοιπόν οι Ανδαλουσιάνοι τα βρήκαν σκούρα, αλλά στο τέλος πάλι εκείνοι ήταν που χαμογέλασαν, αφού κέρδισαν 3-2 σε έναν συναρπαστικό αγώνα.

Το ιστορικό three-peat στη Βασιλεία

Έχοντας κατακτήσει τα δύο προηγούμενα Europa League, η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα παίξει για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό. Αυτή τη φορά απέναντι στη Λίβερπουλ. Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, η Σεβίλλη με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, νίκησε τους «κόκκινους» 3-1 και κατέκτησε το τρίτο σερί τρόπαιο.

Επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη Γερμανία

Σε μια που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας, η Σεβίλλη θα παίξει ακόμα μια φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Αντίπαλός της η Ίντερ, η οποία παρά την προσπάθειά της δεν κατάφερε, ούτε αυτή, να της πάρει το Europa League. Η Σεβίλλη στο τέλος θα κερδίσει 3-2 και θα κατακτήσει το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της.